Președintele american Donald Trump, acuzat de rasism, după ce a refuzat să răspundă unei reporterițe de origine chineză, în timpul conferinței de presă (VIDEO)

Președintele american Donald Trump, acuzat de rasism, după ce a refuzat să răspundă unei reporterițe de origine chineză, în timpul conferinței de presă  (VIDEO)

Președintele american Donald Trump a încheiat brusc conferințade presă deluniseară pe tema coronavirusului, după ce afost deranjat de o întrebare adresată de unreporter asiatico-american.

Corespondenta CBS News, Weijia Jiang,l-a întrebat pe Donald Trump de ce continuăsă insiste asupra faptului că SUA se descurcă mai bine decât alte țări în ceea ce privește testarea oamenilor pentru noul coronavirus.

“De ce contează? E o competiție între țăricând, în fiecare zi, americanii își pierd viața?”, a întrebat reporterul.

Președintele i-a răspuns că oamenii își pierd viața peste tot în lume și-a sfătuit-o să meargă să întrebe astfel de lucruri în China.

“Întreabă în China! Nu mă întreba pe mine, întreabă în China așa ceva! Bine?”, a spus Trump.

Juranlista de origine chineză, născută în Virginia de Vest l-a întrebat dacă reacția lui a fost provocată de faptul că ea face parte din altă rasă, iar președintele i-a spus că a pus o întrebare nepotrivită.

Apoi, Trump a încercat să discute cu ceilalți jurnaliști, însă tânăra a continuat să ceară un răspuns.

Deranjat de atitudinea corespondentei asiatice, Trump a încheiat conferința de presă brusc și s-a retras în locuința de la Casa Albă.

Internauții au taxat imediat comportamentuldiscriminatoriu al Președintelui Donald Trump

Pe internet, oamenii l-au catalogat pe președinte ca având accese de furie rasiste.

Nu este pentru prima dată când Donlad Trump, în mandatul său de președinte al Sua, are remarci rasiste.

Jianga mai avut și în trecut probleme cu comportamentul rasist.În luna martie, ea a scris pe Twitter că un oficial al Casei Albe, fără a-l numi, s-a referit la noul coronavirus ca fiind”Kung-flu”, scrie cnn.com.
Alți critici au sugerat că schimbulacid de replicia avut legătură cu sexismul.
„Neprofesionalismul președintelui este întotdeauna dezvăluit cel mai clar atunci când interacționează cu reporterii de sex feminin”, a replicat un mesaj, Olivia Nuzzi, corespondentul Washington pentru New YorkMagazine.

SUA acuză China de declanșarea pandemiei de COVID-19 și promite să vină cu dovezi

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a declarat duminică că „există o cantitate semnificativă de dovezi” că noul coronavirus a ieșit dintr-un laborator chinez, dar nu a contestat concluziile agențiilor de informații americane potrivit cărora nu a fost făcut de om.

Institutul de Virologie Wuhan, susținut de statul chinez, a respins acuzațiile, iar alți oficiali americani au afirmat că este puţin probabil ca acestea să fie adevărate. Majoritatea experților consideră că virusul își are originea într-o piață din Wuhan care vinde animale sălbatice și a fost transmis de la animale la oameni.

Trump, care a vorbit cu jurnaliștii în faţa Casei Albe înainte de a pleca într-o călătorie în Arizona, a declarat că Statele Unite vor lansa de-a lungul timpului raportul în care detaliază originile pandemiei de coronavirus, dar nu a furnizat alte amănunte şi niciun un posibil calendar, scrie Reuters.

”Cu siguranţă vom da publicităţii un raport într-o perioadă de timp”, a precizat președintele republican.

Trump, care inițial a lăudat China pentru răspunsul său la focar, dar ulterior a dat vina pe Beijing asupra virusului, a mai spus că nu a vorbit cu președintele chinez Xi Jinping.

„Vrem să fie transparenți. Vrem să aflăm ce s-a întâmplat, astfel încât să nu se mai întâmple niciodată ”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie