Premierul moldovean a mulțumit Guvernului României pentru asistența oferită. Autoritățile de la București au aprobat oferirea unui lot de produse medicale, care va conţine 500 de mii măşti

Premierul moldovean a mulțumit Guvernului României pentru asistența oferită. Autoritățile de la București au aprobat oferirea unui lot de produse medicale, care va conţine 500 de mii măşti
sursa foto: gov.md

Premierul moldovean a mulţumit pentru asistenţa oferită de guvernul român şi a invitat companiile româneşti să investească în Republica Moldova

Premierul moldovean, Ion Chicu, a transis un mesaj de mulțumire guvernului de la București pentru asistența oferită în contextul crizei medicale, după o întâlnire cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu.

Ion Chicu a apreciat relațiileîntre Republica Moldova și România și a mulțumit pentru asistența oferită de Guvernul Român pentru modernizarea instituțiilor preșcolare și școlare, pentru soluționarea transportului elevilor și alte proiecte sociale importante, anunță Guvernul de la Chișinău prin intermediul unui comunicat de presă.

Guvernul României a trimis în misiune de susţinere o echipă de 52 persoane, dintre care 41 de specialişti medicali care vor lucra împreună cu medicii din Republica Moldova, în contextul gestionării situaţiei epidemiologice. Misiunea va dura 15 zile, începând cu data de 30 aprilie. România asigură echipament de protecţie specific pentru personalul şi medicii români: 3.000 de combinezoane de protecţie, 6.000 de măşti medicale, 6.000 măşti chirurgicale, 11.500 perechi mănuşi, 1.000 viziere şi 10 izolete.

Guvernul României va aproba oferirea unui lot de produse medicale, care va conţine 500 de mii măşti, 50 de mii combinezoane şi un set de medicamente în valoare de circa 3,5 milioane euro, conform comunicatului de presă citat.

Premierul Ion Chicu a invitat companiile din România să investească în R. Moldova, participând la programul de privatizare lansat de guvern pentru anul 2020.

La întâlnire a fost reafirmată intenţia guvernului moldovean de a urma parcursul integrării europene şi disponibilitatea României de a susţine eforturile în acest sens.

Guvernul Ludovic Orban a anunțat joi căva fi adoptatăHotărârea, prin care România va face o donație în sprijinul Republicii Moldova

Guvernul Ludovic Orban a anunțat joi căva fi adoptatăHotărârea, prin care România va face o donație în sprijinul Republicii Moldova, țarăcare este la rândul ei afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

„De asemenea, vreau să vă informez că, astăzi, am fost la Iași, unde am fost alături de o entuziastă și foarte frumoasă echipă de cadre medicale, medici, asistente, care în mod voluntar au plecat pentru o misiune de ajutorare a fraților noștri de pe Prut, care timp de 15 zile vor lucra în spitalele din Chișinău, Cahul și Bălți, pentru a trata pacienții dinRepublica Moldovași pentru a susține sistemul de sănătate greu încercat din țara-soră de peste Prut. Aici ne-am angajat că adoptăm Hotărârea de Guvern pentru alocarea sumei, pentru a face donația cătreRepublica Moldova”, a adăugat primul-ministru.

Întrebată de Ludovic Orban dacă Guvernul e pregătit pentru a face donația cătreRepublica Moldova, vicepremierul Raluca Turcan a răspuns: „Da, astăzi se află pe ordinea de zi acest act normativ, prin care se aprobă această donație”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie