CORONAVIRUS | Premierul Irlandei ajută medicii în timpul pandemiei. S-a angajat în spital

CORONAVIRUS | Premierul Irlandei ajută medicii în timpul pandemiei. S-a angajat în spital

Leo Varadkar, premierul interimar al Irlandei, s-a reangajat în spital, pentru a ajuta personalul medicat pe timpul pandemiei de coronavirus.

La sfârșitul lunii februarie, Varadkar și-a anunțat demisia, după ce partidul său de centru Fine Gael a pierdut alegerile parlamentare, dar va rămâne în funcţie până la formarea unui nou guvern.

Fost medic, practicând meseria timp de şapte ani înainte de a renunţa la profesie şi de a deveni politician, premierul s-a înregistrat din nou pentru a lucra pentru serviciul de sănătate (Health Service Executive – HSE), notează Irish Times.

Leo Varadkar va lucra în spital o tură pe săptămână într-o zonă potrivită calificărilor sale.

Mai exact, Varadkar ajută la evaluările medicale prin telefon, deoarece orice persoană care e posibil să fi fost expusă la noul coronavirus este iniţial evaluată telefonic.

Mai mult, Varadkar vine dintr-o familie de medici. Tatăl său a fost medic, mama sa a lucrat ca asistentă, iar partenerul său de viaţă, cele două surori şi soţii acestora lucrează cu toţii în sistemul de sănătate.

În luna martie, Ministrul Sănătăţii, Simon Harris, a demarat o campanie de recrutare de specialişti pentru ca serviciul de sănătate să poată face faţă pandemiei de COVID-19, folosind sloganul „țara are nevoie de voi”.

Peste 70.000 de persoane au răspuns inițiativei „La dispoziţie pentru Irlanda”, dintre care mii de specialişti în îngrijiri de sănătate ar putea fi eligibili pentru a reveni în câmpul muncii.

La sfârșitul lunii martie, Leo Varadkar a hotărât impunerea unei izolări totale pentru două săptămâni, în încercarea de a limita răspândireacoronavirusului.

Oficialul a îndemnat oamenii să rămână în case și a precizat că adunările de persoane din afara aceleiași gospodării sunt interzise.

„Toată lumea trebuie să rămână acasă, în orice circumstanţă. Întreaga lume suferă în timpul acestei pandemii, iarIrlandanu este diferită. Ceea ce se întâmplă în continuare depinde de fiecare dintre noi. Arată-ți sprijinul tuturor celor care lucrează în servicii esențiale. Arată-ți grija pentru familie și prieteni „, a afirmat acesta.

Cu toate acestea, sunt și excepţii care fac posibilă deplasarea, respectiv pentru mersul la locul de muncă, cumpărarea de alimente, în interes medical sau pentru a face exerciţii în apropierea domiciliului, respectând distanța socială de doi metri.

Totodată, transporturile publice au fost limitate.

Potrivit celor mai recente date, 4994 de persoane de pe teritoriul Irlandei au fost infectate cu COVID-19, iar 158 au decedat. Doar 25 de persoane s-au recuperat.

La nivel mondial, peste 1.200.000 de oameni au fost testatați pozitiv pentru infecția cuCOVID-19, 64.747 de persoane contaminate au murit, în timp ce 250.000 de oameni din toată lumea au fost declarați vindecați.

În ceea ce privește situația României, până în prezent, au fost confirmate 3.864 de cazuri de infectare cu noulcoronavirus, 251 de cazuri noi față de informarea transmisă sâmbătă, la aceeași oră. În acest moment, 141 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.

De asemenea, 151 de români infectați cu COVID-19 și-au pierdut viața, în timp ce 374 de persoane au fost declarate vindecate.

Suceava este cel mai mare focar deCOVID-19din țară, aici fiind confirmate 1.215 cazuri de contaminare cu noulcoronavirus, din totalul de 3864 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)
21:53 - Incendiu pe Autostrada A2 București – Constanța. O mașină a ars în totalitate
21:44 - Elena Lasconi: Sunt deschisă să dialoghez cu Nicușor Dan, dar nu avem fixată nicio întâlnire (VIDEO)
21:36 - Au început lucrările de extindere a plajei într-o stațiune preferată de tineri. Când se estimează că vor fi finalizate