CORONAVIRUS | Premierul britanic, Boris Johnson, externat după ce a fost tratat de COVID-19

CORONAVIRUS | Premierul britanic, Boris Johnson, externat după ce a fost tratat de COVID-19
foto: Hepta.ro / DPA Images / Andrew Parsons

Prim-ministrul Regatului Unit a fost externat din spital, duminică, după o săptămână de internare la Spitalul St Thomas din Londra, în urma depistării positive cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, Boris Johnson nu își va relua activitățile, continuând recuperarea acasă, la reședința de la țară din Buckinghamshire, care a servit drept locuință premierilor britanici încă din anul 1921, anunță Downing Street, nr. 10, citat deBBC.

În timpul tratamentului, premierul în vârstă de 55 de ania fost ținut inclusiv la Terapie Intensivă, unde a primit oxigen suplimentar.

Până să fie externat, premierului i s-au permis plimbări pe distanțe scurte, în incinta unității de tratament.

„Prim-ministrul a putut face plimbări scurte, între perioadele de odihnă, în cadrul îngrijirilor de care beneficiază. El a vorbit cu doctorii lui şi a mulţumit întregii echipe clinice pentru incredibila îngrijire de care a beneficiat”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street

Logodnica lui Boris Johnson, Carrie Symonds, le-a mulțumit, pe Twitter, celor care i-au trimis mesaje de sprijin și însănătoșire ei și premierului.

Carrie, care va naște în aproximativ două luni, se află în autoizolare impusă, deoarece prezintă, de asemenea, simptome similare coronavirusului.

Probleme în UK, în absența premierului

În absența lui Boris Johnson, guvernul britanic s-a confruntat cu două dileme majore – cum să acopere creșterea vastă a cheltuielilor bugetare în sprijinul economiei lovite de pandemia de COVID-19, dar și când să înceapă relaxarea măsurilor de carantină.

Cu a cincea economie a lumii înfruntând probabil cea mai importantă lovitură economică de după Al Doilea Război Mondial, guvernul a ajuns la un consens cu Banca Angliei (BoE), care a promis că va finanța împrumuturi guvernamentale dacă fondurile necesare nu pot fi extrase din piață, readucând la viață o măsură ce n-a mai fost folosită la scară largă de la criza financiară din 2008.

Practic, BoE s-a angajat să acopere cheltuielile guvernamentale pe termen scurt, cu condiția ca datoria să fie plătită până la finalul anului. Vestea vine în contextul în care Londra a promis că va cheltui zeci de milioane de lire sterline pentru a ajuta afacerile și angajații aflați la ananghie pe fondul pandemiei de COVID-19.

Amintim ca 84,279 de oameni au fost infectati cu coronavirus pe teritoriul Marii Britanii si peste 10.000 de persoane și-au pierdut viața. Din cele 73,323 de cazuri active, peste 1500 sunt în stare critică.

Mesajul Reginei Elisabeta a II-a

„Împreună combatem această boală și doresc să vă asigur că dacă rămânem uniți și fermi, atunci o vom depăși. Am mai făcut față altor provocări înainte, dar de data asta este diferit. De data aceasta ne alăturăm tututor națiunilor de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși – și acest succes va aparține fiecăruia dintre noi”, a declarat Regina Elisabeta a II-a, monarhul în vârstă de 93 de ani.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 110.000 de oameni în întreaga lume, alți peste 50.400 fiind în stare critică. La nivel global, au fost raportate peste 1,8 milioane de persoane infectate, dar mai bine de 412.000 dintre acestea s-au vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie