Planul de redresare economică al președintelui SUA, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, a trecut de Camera Reprezentanților. Joe Biden: „Nu avem timp de pierdut”

Planul de redresare economică al președintelui SUA, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, a trecut de Camera Reprezentanților. Joe Biden: „Nu avem timp de pierdut”
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA

Planul de redresare economică propus de președintele american Joe Biden, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, a fost aprobat de Camera Reprezentanților în urma unui vot care a decurs conform liniilor de partid, iar acum a ajuns într-un Senat divizat în mod egal, unde legiuitorii americani deja au blocat un articol-cheie – cel care se referea la dublarea salariului minim, la 15 dolari pe oră.

Planul lui Joe Biden pentru redresarea economică a SUA, de 1.900 de miliarde de dolari, a trecut de Camera Reprezentanților

Pachetul de redresare economică își propune să sporească vaccinarea și testarea, dar și să stabilizeze economia. Doar doi democrați s-au opus planului – despre care susțin că este prea scump – și s-au alăturat republicanilor la votul din Camera Reprezentanților, votând „împotrivă”.

Numerarul ar urma să fie extins ca ajutor financiar de urgență pentru gospodării, întreprinderi mici și administrațiile statelor americane. În SUA, șomajul se apropie de 10%, cu circa 10 milioane de locuri de muncă pierdute în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit BBC.

Votul a avut loc în săptămâna în care Statele Unite au depășit borna sumbră de 500.000 de decese asociate cu noul coronavirus – un număr mai mare decât al oricărei alte națiuni de pe mapaond.

Într-o serie scurtă de declarații susținute sâmbătă la Casa Albă, președintele american Joe Biden a salutat votul din Camera Reprezentanților și și-a exprimat speranța că planul va trece rapid de Senat.

„Nu avem timp de pierdut deloc”, spune el. „Dacă acționăm acum în mod decisiv, rapid și curajos, putem să i-o luăm înainte virusului în sfârșit, putem în sfârșit să punem din nou economia în mișcare. Iar oamenii din această țară au suferit mult prea mult de prea mult timp. Trebuie să ușurăm această suferință”, a declarat președintele SUA.

Camera Reprezentanților a adoptat planul președintelui american cu 219 voturi „pentru” și 212 „împotrivă”. Joe Biden spune că pachetul – pe care îl numește Planul American de Salvare – este o cale de a-i ajuta pe americanii loviți de efectele crizei COVID-19.

„După 12 luni de moarte și disperare, redresarea americană începe în această seară”, a afirmat democratul Brendan Boyle.

De partea cealaltă, republicanii susțin că planul este nejustificat de mare și, de asemenea, că a fost umplut cu priorități ale democraților ce n-au nicio legătură cu pandemia.

„Democrații sunt atât de jenați de risipa non-COVID din acest proiect de lege, încât forțează adoptarea sa în mijlocul nopții”, a fost replica lui Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera Reprezentanților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”