CORONAVIRUS | ONU a lansat un program prin care asigură materiale sanitare în țările din Africa. Primul transport a avut loc în Etiopia

CORONAVIRUS | ONU a lansat un program prin care asigură materiale sanitare în țările din Africa. Primul transport a avut loc în Etiopia

Primul transport aerian al ONU cu materiale sanitare necesare combaterii pandemiei de coronavirus a ajuns în Etiopia, marți.

Materialele cuprinse în acest transport (măşti, ventilatoare pentru respiraţie asistată, combinezoane, mănuşi, viziere şi ochelari de protecţie) urmează să fie folosite pentru a trata mai bine de 30.000 de bolnavi infectați cu coronavirus și pentru a proteja medicii care intră în contact cu ei.

Acest transport face parte proiect alOrganizaţieiMondialea Sănătăţii şi ProgramuluiAlimentar Mondial (PAM), menit să aducă în ajute tăriledin estul Africii(Etiopia, Djibouti, Somalia, Sudan, Kenya sau Tanzania.

Proiectul urmeazăsă aprovizionezelunar regiunile defavorizate cu cel puţin 100 de milioane de măşti şi mănuşi, 2,5 milioane de teste de diagnostic, plus ventilatoare, combinezoane şi viziere.

Acesta este de departe cel mai mare transport unic de bunuri de la începutul pandemiei și va asigura că persoanele care trăiesc în țările cu sisteme de sănătate pot fi testate și tratate, asigurând în același timp protecția corespunzătoare a lucrătorilor din domeniul sănătății.

Partener în proiect, ONU a subliniat nevoie de solidaritate dintre tări în lupta cu pandemia de COVID-19.

Potrivit organizație, echipamentele medicale au fost achiziţionate prin donaţii ale fundaţiei Jack Ma, condusă de fondatorul gigantului chinez Alibaba şi ale premierului etiopian Abiy Ahmed.

Temperaturile ridicate nu opresc răspândirea pandemiei de coronavirus

Ipoteza conform căreia ratele de transmitere a coronavirusului vor scădea în lunile de vară nu “stă în picioare”.

Pentru Joan Vives-Tomàs, unul dintre autorii analizei și directorul unității de cercetare medicală din Gambia, numărul actual de pozitivi în Africa , semnificativ mai mic decât în ​​restul lumii, se datorează pandemiei care a venit mai târziu, probabil datorită numărului mai mic de zboruri internaționale și incapacității unor state de a efectua teste.

„Am analizat evoluția din primul și al cincilea infectat în Africa de Vest și credem că temperaturile ridicate nu opresc epidemia. Burkina Faso și Senegal, de exemplu, urmează un model identic cu cel al Europei.În ritmul actual, impactul va fi cel puțin la fel de devastator ca în celălate regiuni”, a declarat Vives-Tomàs.

Peste 6.800 de cazuri de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a transmis marți că numărul cazurilor confirmatede COVID-19 a ajuns la 6.879 pe teritoriul României. Este vorba despre 246 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore.Bilanțul deceselor, la nivel național, este de 351 de victime.

709cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, cei mai mulți fiind în Italia, respectiv 420.În același timp, 1.051 de români au fost declarați vindecați.

Numărul persoanelor infectate se apropie de 2 milioanela nivel global

Numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, se apropie, la nivel global,de 2 milioanede cazuri.

Mai precis, peste 1.900.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 121.700 , iar peste 460.000s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`