OMS: Un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi distribuit la jumătatea anului 2021

OMS: Un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi distribuit la jumătatea anului 2021

Un vaccin anti-Covid ar putea fi distribuit la jumătatea anului 2021, anunță coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan. Ea a precizat că în prezent OMS are peste 20 de vaccinuri în faza de studii clinice şi că riscul este mic să eşueze chiar toate.

OMS: Un vaccin împotrivit noului coronavirus, în vara anului 2021

În contextul în care multe companii din întreaga lume încearcă din răsputeri să realizeze un vaccin eficient împotriva noului coronavirus, compania americanăModernaa declarat că va trece din data de 27 iulie la faza finală a testelor clinice în vederea dezvoltării unui vaccin concret împotriva virusului SARS-C0V-2, devenind astfel prima companie din lume care ajunge la această etapă, noteazăFrance24.

Totodată, coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan anunță că un vaccin ar putea fi disponibil la începutul anului viitor, după care urmează producţia pe scară largă, deci există speranţa că ar putea fi distribuit la jumătatea lui 2021.

De la publicarea în ianuarie a secvenţei ARN-ului virusului şi până la prima testare a unui vaccin, în martie au trecut doar trei luni – un succes fără precedent, arată Swaminathan într-un interviu pentru DPA, potrivit Agerpres.

Conform coordonatoarei ştiinţifice a OMS, nu se cunoaşte niciun caz de reinfectare cu coronavirus.

Vaccin COVID-19: Compania Moderna intră în faza finală a testelor clinice

Compania americanăModernaa declarat că va trece din data de 27 iulie la faza finală a testelor clinice în vederea dezvoltării unui vaccin concret împotriva virusului chinez.

30.000 de persoane urmează să fie testate în această fază. Jumătate dintre ele urmează să primească o doză de 100 de micrograme, iar celelalte un placebo, astfel dorindu-se să se determine dacă vaccinul este sigur şi previne infecţia cu COVID-19, iar dacă o persoană este infectată, se va stabili dacă vaccinul poate preveni avansarea simptomelor, transmite Reuters.

Studiul se va desfășura până la 27 octombrie 2020.

Remdesivir, singurul tratament autorizat în UE împotriva noului coronavirus

În acest moment, singurul tratament omologat împotriva noului coronavirus este Remdesivir. Comisia Europeană a autorizat, la nivel european, la începutul lunii iulie, primul medicament pentru lupta împotrivaCOVID-19. Remdesivir devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotrivaCOVID-19.

Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, StellaKyriakides, a declaratcă autorizarea unui prim medicament pentru a trataCOVID-19reprezintă un mare pas înainte în lupta împotriva noului coronavirus.

Faptul că astăzi am autorizat un prim medicament pentru a trataCOVID-19reprezintă un mare pas înainte în lupta împotriva acestui virus. Acordăm această autorizație la mai puțin de o lună de la depunerea cererii, dovadă clară a hotărârii UE de a răspunde rapid de fiecare dată când tratamente noi devin disponibile. Nu vom precupeți niciun efort pentru a asigura tratamente sau vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului.”,a spusKyriakides.

Amintim că în urmă cu câteva săptămâni, SUA a cumpărat aproape întreaga rezervă globală al acestui medicament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`