Primul efect direct al creșterii numărului de cazuri de COVID-19: MAE confirmă că autoritățile olandeze recomandă 14 zile de izolare la domiciliu celor care vin din România

Primul efect direct al creșterii numărului de cazuri de COVID-19: MAE confirmă că autoritățile olandeze recomandă 14 zile de izolare la domiciliu celor care vin din România
foto: Pixabay

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe confirmă căautoritățile olandeze recomandă,începând cu data de 9 iulie, cetățenilorcare se deplasează din România în Olanda să se auto-izolezela domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul olandez.

De asemenea, MAE precizează că, potrivit Ministerului olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Olanda, indiferent de țara din care sau spre care călătoresc, au obligația de a completa o declarație de sănătate pe propria răspundere. Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declarației completate și semnate.

Informații cu privire la noua măsură, precum și declarația menționată anterior sunt disponibile la următoarele linkuri:

https://www.government.nl/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlandsșihttps://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-roemenie

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga + 31 70 354 15 80; + 31 70 322 86 12 și + 31 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice + 31651 596 107.

Știrea inițială:

La sosirea în Olanda, tuturor persoanelor care vin din România li se recomandă, începând de joi,să se auto-izoleze la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, anunță Ambasada României în Țările de Jos.

Olanda le recomandă 14 zile de izolare la domiciliu celor care vin din România

„Începând de astăzi autoritățile olandeze recomandă insistent tuturor celor care se deplasează din Româniaîn Olandasă se auto-izoleze la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la sosirea în Olanda.Recomandăm celor care doresc să călătorească în Olandasă continue să urmărească informațiile oficiale care vor fi actualizate în permanență, în funcție de evoluția epidemiologică”, a scris Ambasada României în Țările de Jos.

Olanda nu este primul stat membru al UE care întreprinde acțiuni în replică la evoluția situației pandemice din România. Pe fondul unui număr tot mai mare de cazuri noi de COVID-19 depistate zilnic, mai multe țări au impus diverse restricții sau recomandări pentru cetățenii care vin spre sau dinspre țara noastră.

Astfel, cel puțin zece țări fie nu îi mai primesc pe români deloc, menținându-și granițele naționale închise pentru moment, fie le impun anumite condiții la trecerea frontierei. Dacă șapte state îi pun pe cei veniți din România să petreacă două săptămâni în izolare sau carantină –Austria, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia -alte trei nu le permit deloc accesul,Norvegia, Finlanda sau Malta.

România, un nou record negativ de cazuri noi de COVID-19. Reacția președintelui Iohannis

România a înregistrat, joi, cea mai neagră zi de la debutul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care autoritățile au raportat un record negativ la nivel de cazuri noi, 614. Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție și i-a îndemnat cetățeni să respecte regulile de siguranță sanitară, dar și pe politicieni să se ridice la înălțimea funcțiilor pe care le dețin.

„Dragi români,am intrat, de aproape o jumătate de an deja, într-o perioadă cu extrem de multe incertitudini și este absolut normal să resimțim nesiguranță și să ne dorim ca totul să revină cum a fost. Și eu îmi doresc asta. Deocamdată însă acest lucru, din păcate, nu este posibil. Avem soluții pentru a ne relua viețile cât mai aproape de normalitate, însă ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reușim acest lucru. Oricâte eforturi ar face statul, sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia.Să purtăm mască, să respectăm distanțarea fizică și să ne spălăm des pe mâini! Asta ne spun medicii.Aceste trei măsuri nu sunt menite să ne facă viața mai grea, ci, dimpotrivă, să ne protejeze. Ele ne asigură libertatea de a face în siguranță aproape toate activitățile de care ne bucuram înainte de pandemie. Să nu pierdem ceea ce am câștigat deja! Suntem o națiune puternică și putem să trecem împreună cu bine și peste această perioadă.Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a declarat șeful statului.

El este de părere că „vedem permanent în ultimele săptămâni tot felul de contre și dispute despre o măsură sau alta. România și românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente raționale, solide, de disponibilitate de a asculta experții din domeniu și de a găsi soluțiile cele mai bune pentru societate.Este nevoie ca împreună, uniți, autorități, politicieni, jurnaliști, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările
21:47 - Salariul primit de un cetățeam Nepalez în România. De câți bani are nevoie pentru a se întreține la noi în țară
21:29 - Tancoz Barna: Cu siguranță, dacă se menține acest trend de creștere a încasărilor la ANAF, putem să acoperim în mare parte deficitul bugetar din creșterile de venituri. ANAF a colectat în 2024 cu 70 de miliarde mai mult decât în 2023 (VIDEO)
21:13 - Mărturisirea emoționantă a unui bărbat care s-a aruncat în Dunăre pentru a recupera crucea. Cui i-a dedicat gestul
21:11 - Milioane de americani, afectați de fenomenele extreme din SUA. Ce recomandă autoritățile
21:11 - Tanczos Barna: O să facem tot posibilul ca anul acesta să nu avem creșteri de TVA, de impozite, taxe în afara celor prinse în Ordonanță / Până pe 27 ianuarie vom prezenta Guvernului o primă variantă a bugetului pe 2025 (VIDEO)
20:38 - Călin Georgescu, îndemn la „Marea Unire Juridică”. Ce apel a făcut către susținătorii săi (VIDEO)