Oficial de la Casa Albă: Între 100.000 și 200.000 de americani vor muri. Alte câteva milioane vor fi infectați cu noul coronavirus

Oficial de la Casa Albă: Între 100.000 și 200.000 de americani vor muri. Alte câteva milioane vor fi infectați cu noul coronavirus
foto: Pixabay

Milioane de americani vor fi infectați cu noul coronavirus și între 100.000 și 200.000 vor muri, a avertizat duminică, principalul expert în boli infecțioase al guvernului Statelor Unite, în timp ce oamenii din epicentrul focarului din New York și din jurul țării au fost îndemnați să-și limiteze călătoriile pentru a menține infecțiile sub control.

Predicția cumplită a venit de la Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, scriebostonglobe.com.

Duminică dimineață, SUA au avut aproximativ 125.000 de infecții și 2.200 de decese.

În întreaga lume, medicii au fost nevoiți să facă alegeri dureroase, pe cine să salveze folosind aparatele de respirație limitate, iar Spania și Italia au cerut mai mult ajutor european, deoarece luptă împotriva infecțiilor cu noul coronavirus pare să fie cea mai gravă criză a continentului de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Numărul de decese confirmat la nivel mondial a depășit 31.000 și au apărut noi epicentre în orașe din SUA, precum Detroit, New Orleans și Chicago. Nici America rurală nu a fost imună, întrucât punctele de virus izbucnesc în orașele din sud-vestul și în paradisurile de schi Rocky Mountain.

Doar Spania și Italia reprezintă mai mult de jumătate din numărul mortilor raportate la nivel mondial și înregistrează în prezent peste 800 de decese pe zi.

Experții spun, însă, că numărul infectărilor este subestimat în prezent din cauza nr limitat de teste.

. Spre deosebire de S.U.A., Franța și Italia nu numără decesele care au loc acasă sau în casele de bătrâni.

„Europa trebuie să demonstreze că este capabilă să răspundă la acest impas istoric”, a declarat premierul italian Giuseppe Conte sâmbătă. „Voi lupta până la ultima picătură de transpirație, până la ultimul gram de energie, pentru a obține un răspuns european puternic, viguros și coeziv.”

Președintele Donald Trump a dat înapoi în ceea ce privește impunerea carantinei totale în New York și în statele vecine, pe fondul criticilor și întrebărilor legate de legalitatea unei astfel de acțiuni.

Dar Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis un aviz de călătorie prin care au îndemnat toți locuitorii din New York City și alții din statul New York, New Jersey și Connecticut să evite toate călătoriile neesențiale timp de 14 zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`