Turista româncă infectată cu coronavirus în Creta s-a plimbat 72 de ore, ignorând toate protocoalele sanitare, până când a fost găsită de autorități

Turista româncă infectată cu coronavirus în Creta s-a plimbat 72 de ore, ignorând toate protocoalele sanitare, până când a fost găsită de autorități
Foto: Dertour

O turistă româncă, testată pozitiv pentru Covid-19, ar fi ignorat flagrant protocoalele de siguranță sanitară din Grecia după ce ar fi călătorit în jurul insulei Creta timp de cel puțin 72 de ore de la sosirea ei. Acesta este primul caz de infectare cu noulcoronavirusîn rândul turiștilor străini din InsulaCreta, depistat sâmbătă. Româncavenise în Grecia cu intenția de a petrece o vacanță relaxantă de vară pe una dintre cele mai populare insule ale țării. După ce a ajuns pe Aeroportul Internațional Heraklion, i s-a prelevat probe pentru un test de coronavirus așa cum este specificat de protocoalele stricte instituite de guvernul elen, scriegreece.greekreporter.com.

După verificare, turista a fost îndrumată sprehotelul pe care și-l rezervase în România, pentru a fi izolată timp de 24 de ore, în așteptarea rezultatelor testului.

Cu toate acestea, turista româncă ajunsă la hotel a văzut că acesta este închis. Ca răspuns, ea a găsit un alt hotel disponibil fără a anunța autoritățile elene..

Autoritățile s-au dus la primul hotel pentru a informa turista româncă despre rezultatele testelor sale, care din păcate au fost pozitive. Când au sosit însă oficialii, turistanu a putut fi localizată, deoarece nu au fost anunțați cu privire la schimbarea hotelului.

Când, în sfârșit au găsit-o pe turista din România, oficialii eleni au aflat că aceasta nu a stat deloc în izolare, ci a mers să exploreze insula, sfidând instrucțiunile care i-au fost date în Aeroportul Heraklion, la sosire.

Românca a declarat autorităților elene că, pur și simplu nu a vrut să-și strice vacanța. Ea a călătorit în jurul insulei Creta timp de aproximativ 72 de ore, până când a fost găsită și convinsă să meargă în carantină.

Acesta a fost primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizita insula Creta și a venit la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale, la 1 iulie. Românca a fost cazată într-unul dintre hotelurile din Hersonissos.

Ministerul român de Externe, despreturistul român depistat pozitiv cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe a transmis în weekend căturista româncă diagnosticată cu noulcoronavirusa ajuns în Republica Elenă pe data de 2 iulie. Pe 5 iulie, ea a fost transportată la o unitate hotelieră desemnată ca locație pentru carantină.

„Cu referire la situația unuituristromân depistat pozitiv cu COVID-19 la sosirea în InsulaCreta,MAEprecizează că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de autoritățile elene la solicitarea reprezentanților misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinația finală fiind InsulaCreta. Toți pasagerii cursei aeriene respective au fost testați la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetățeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locație pentru carantină”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat oficial.

Noireguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă

Ministerul Afacerilor Externe a informat săptămâna trecută că a fost emisăo atenționare de călătorieprin care cetățenii români au fost informați asupra limitării accesului pe cale rutieră înGreciaprintr-un singur punct de frontieră, respectiv Kulata-Promachonas, precum și asupra faptului că toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) sunt obligate să completeze, cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența electronică a celor care călătoresc în această țară.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)a informatcetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie numai printr-un singur punct de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas. De asemenea, încă de miercuri,s-au format cozi kilometricela ieșirea din România spre Bulgaria, timpul de așteptare pentru unii șoferi fiind de câteva ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`