Numărul focarelor de coronavirus de la abatoarele din Germania explodează: Peste 1.000 de angajați, testați pozitiv

Numărul focarelor de coronavirus de la abatoarele din Germania explodează: Peste 1.000 de angajați, testați pozitiv
Foto: Pixabay

Peste 1.000 de angajați la firma germană de prelucrare a cărnii Toennies s-au dovedit a fi pozitivi pentru coronavirus, ceea ce a determinat autoritățile locale de sănătate să bage în carantină pe toți cei 6.500 de angajați și familiilor lor.

Această măsură este percepută ca un regres pentru strategia de redeschidere a Germaniei, după adoptarea restricțiilor pentru blocarea pandemiei de COVID-19, scrie Reuters.

Chiar dacă gestionarea crizei coronavirusului a fost printre cele mai de succes din Europa, Germania a înregistrat focare repetate în abatoare, ai căror angajați sunt adesea migranți care locuiesc în spații aglomerate furnizate de companie.

Vorbind într-o conferință de presă sâmbătă, proprietarul companiei de carne, Clemens Toennies, a declarat că focarul a prezentat o „criză” pentru firma sa, care a suspendat operațiunile, deoarece autoritățile încearcă să controleze focarul.

„Am crezut că am făcut totul bine”, a spus Toennies, adăugând că firma sa s-a străduit să strângă datele personale ale angajaților și contractorilor, astfel încât autoritățile să poată urmări focarul.

„În calitate de antreprenor, nu îmi pot cere scuze. Am provocat acest lucru și suntem pe deplin responsabili pentru asta ”, a spus Toennies.

Focarul poate obliga statul german de Nord-Vestul Westfalia să impună o blocare mai largă.

Izbucnirea în apropiere de Gutersloh a fost semnalată pentru prima dată miercuri, când 400 de lucrători au fost testați pozitiv. Până vineri, numărul respectiv s-a dublat până la 803 și a urcat mai departe până la 1.029 până sâmbătă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`