Noua variantă a coronavirusului a fost depistată și în Portugalia, la călătorii care au sosit în Madeira din Marea Britanie

Noua variantă a coronavirusului a fost depistată și în Portugalia, la călătorii care au sosit în Madeira din Marea Britanie
Foto: pixabay.com

Noua variantă a coronavirusului, care este legată de creșterea rapidă a numărului de infecții în Marea Britanie, a fost depistată și pe insula portugheză Madeira, în primele cazuri din noua tulpină confirmate în Portugalia, transmite Reuters.

Noua variantă a coronavirusului a fost depistată și în Portugalia, mai exact în Madeira. Marea Britanie este țara care a raportat primele cazuri din noua tulpină

Într-un anunț făcut duminică, autoritatea regională de protecție civilă a precizat că noua variantă a fost „detectată la călătorii care au sosit în Maidera din Regatul Unit”, dar nu a menționat despre câte persoane infectate este vorba sau când au fost depistate cazurile.

„Identificarea a fost posibilă doar mulțumită muncii depuse de centrul de screening de la aeroportul internațional din Madeira, care permite monitorizarea, identificarea și plasarea cazurilor pozitive în izolare atunci când sunt depistate”, potrivit anunțului.

Cu o populație de peste 10 milioane de locuitori, Portugalia a raportat peste 6.600 de decese și circa 395.000 de cazuri confirmate, în creștere cu 1.577 la bilanțul de duminică. După un prim val relativ ușor, numărul de infectări a luat un aplomb semnificativ în al doilea, dar situația pare să se fi ameliorat în ultima vreme.

Primele analize asupra noii variante a arătat că nu provoacă o simptomatologie mai severă, dar se crede că este mai contagioasă decât celelalte tulpini care circulă. În replică la noua variantă și precum alte națiuni din Uniunea Europeană, Portugalia anunța săptămâna trecută că își închide frontiera cu Marea Britanie, o măsură de la care au fost exceptați cei deja înregistrați ca rezidenți sau cetățenii portughezi care trăiesc în Regatul Unit.

Două cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului au fost detectate și înNorvegia, duminică.Este vorba despre două persoane care s-au întorsîn Regatul Scandinavla începutul lunii decembrie, iar epidemiologii urmează să stabilească cu cine au mai intrat în contactîntre timp. Autoritățile norvegiene auimpus restricţii de călătorie la începutul acestei luni pasagerilor din Marea Britanie, potrivitjornaleconomico.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`