Nou studiu despre COVID-19: Cât de sigură este întoarcerea elevilor la școală

Nou studiu despre COVID-19: Cât de sigură este întoarcerea elevilor la școală

Multe state europene și-au asumat redeschiderea școlilor, chiar dacă pandemia de COVID-19 nu a trecut încă. În acest condiții nu puțini sunt cei care se întreabă cât de sigură este revenirea elevilor în clase. În Danemarca, școlile au fost deschise iar elevii încearcă să se adapteze cu noile reguli care descriu o nouă normalitate. Elevii din diferite clase li se oferă o intrare separată, după care urmează un sistem unidirecționat spre și dinspre sălile de clasă, astfel încât să nu treacă unii pe lângă alții pe scări și pe coridoare.

Odată ajuns în clasă, fiecare copil are un birou dublu pentru ei înșiși, fapt ce asigură o distanță de doi metri unul de celălalt. În ceea ce privește perioadele de pauză, profesorii din Danemarca trebuie să devină ofițeri de poliție când vine vorba de menținerea regulilor de doi metri, scrie Euronews.

Belgia se alătură și ea, începând de joi multor altor state care au redeschis sau intenționează să redeschidă școlile primare și secundare – cu aceste condiții stricte, desigur. Dar, în alte țări, revenirea elevilor în clase este un subiect controversat, mai ales în Franța și Anglia.

Profesorii din aceste state sunt îngrijorați că elevii se vor infecta și vor ajuta la răspândirea noului coronavirus în rândul altor elevi elevi și, în final, membrilor familiei. De asemenea, aceștia susțin că este imposibil să se păstreze distanța socială în rândul copiiilor mai mici astfel încât aceasta să fie una sigură

Ce spun studiile despre revenirea elevilor la școală în plină pandemie de COVID-19

Un document al Centrului Național de Cercetare și Supraveghere a Imunizării, care s-a concentrat pe cazurile de COVID-19 din școlile din Țara Galilor, spune că „elevii nu sunt principalii factori ai răspândirii COVID-19 în școli sau în comunitate”. Grupul a declarat că rezultatele sale sunt în conformitate cu alte studii care au ilustrat o răspândire limitată în rândul copiilor și de la copii la adulți. La fel ca în cazul informațiilor generale despre noul coronavirus, există și în această privință cantități din ce în ce mai mari de date și dovezi, dar până în prezent nu există răspunsuri concludente.

Din această cazuză nu toate țările permit elevilor să se întoarcă la clase. Italia, de exemplu, a spus că elevii nu vor mai reveni la școală decât în ​​septembrie.

Însă, există riscuri și pagube cauzate de amânarea redeschiderii școlilor. Dacă unitățile școlare sunt închise și îngrijirea copiilor limitată, mulți părinți pur și simplu nu pot merge la muncă. Un studiu din 2009 care modelează efectele închiderii tuturor școlilor și centrelor oficiale de îngrijire de zi pentru o lună de zile a pus costul la 0,1-0,3% din PIB. Închiderea prelungită nu va ajuta la recuperare.

Când se vor întoarce elevii din România la școală

În România elevii se vor întoarce la școală abia la toamnă, asta dacă pandemia de COVID-19 o va permite. Doar cei din anii terminali care urmează să susțină examenul de capacitate și bacalaureatul vor avea posibilitatea să asiste la cursuri de pregătire în luna iunie.Pentru aceștia regulile sunt însă foarte stricte.

Ministrul Educației,Monica Anisie, a anunțat că vor existaore de pregătire pentru elevi, înaintea celor două examene. Pentru acestea regulile de acces vor fi similare cu ele ale accesului la probele scrise, iar timpul petrecut în clase de către elevi va fi de 50 de minute, urmate d ecâte o pauză de 10 minute, în care este recomandat ca adolescenții să nu socilalizeze cu alte grupuri.

Anul acesta elevii din clasele a VII-a și a XII-a vor susține examenele în luna iunie, Evaluarea Națională având loc la data de 15 iunie, examenul de Bacalaureat la data de 22 iunie, așa cum a explicat ministrul Educației,Monica Anisie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:58 - Scandal cu amenințări între membrii unei secții de votare din Capitală. Poliția efectuează cercetări. De la ce ar fi pornit totul
15:43 - Familia lui Gabriel Cotabiță a dat ultimele detalii cu privire la locul unde va fi depus trupul artistului: „Cei ce vor să îi aducă un ultim omagiu sunt așteptați”
15:34 - Robert Sighiartău: „Îndemnăm românii să vină la vot în număr cât mai mare! Vreau să avertizez că în aceste zile circulă tot felul de știri false propagate de tălpile roșii” (VIDEO)
15:05 - Aglomerație la secțiile de vot din București. Oamenii așteaptă zeci de minute, la coadă, pentru a-și exercita votul (VIDEO)
14:47 - Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă au stat față în față: „Avem lucruri în comun” (VIDEO)
14:44 - MAI a oferit ultimele detalii cu privire la ce incidente au avut loc în ziua alegerilor prezidențiale, până în ora 14: „Au fost sesizate 80 de posibile incidente, dintre care 43 sunt confirmate”
14:34 - Mesajul unui veteran de război, în vârstă de 100 ani, după ce a votat: “Acum există posibilitatea de a vota ceea ce dorești tu, fără niciun risc”
14:02 - David Popovici, mesaj pentru români după ce a votat la alegerile prezidențiale: „Implicați-vă!”
13:58 - Primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă, a votat: „Trebuie să îl alegem pe cel care face parte din această echipă, cel care a luptat alături de noi în ultimii ani, ca viaţa noastră să fie mai bună” (VIDEO)
13:48 - Protestatarul Marian Ceaușescu, dus la secția de Poliție după ce i-a strigat președintelui Iohannis ”borfaşule”. El acuză că a fost bătut de jandarmi. Ce amendă a primit (VIDEO)