Doar 22% dintre britanicii care au fost testațipozitiv pentru coronavirus au raportat că au prezentat simptome în momentul efecturării testelor, potrivit Biroului pentru Statistică din Marea Britanie.
Aceste date subliniază importanța „transmiterii asimptomatice” – de către persoane care nu știu că poartă virusul. Personalul sanitar și de asistență socială pare să se remarce cel mai mult prin acest model de trnsmitere a noului coronavirus, scrie BBC.com.
Aceste date au loc în contextul în care decesele cauzate de COVID-19 din Marea Britanie au scăzut sub medie doua săptămână la rând.
În timp ce sondajul Biroului pentru statistică din Marea Britanie include un număr relativ mic de teste pozitive (120 de infecții în total), ceea ce face dificilă concluziile puternice cu privire la cine este cel mai probabil să fie infectat, există date care întăresc concluziile:
Personalul medical sau din centrele de îngrijire socială sunt predispuse să fie testate pozitiv cu noul coronavirus. De asemenea, cei care aparțin minorităților etnice etnic au mai multe șanse să facă un test de anticorpi pozitiv, ceea ce sugerează o infecție trecută. Persoanele albe au fost cel mai puțin probabil proporțional cu alte grupuri pentru a fi testate pozitiv pentru anticorpi.
Au existat, de asemenea, unele dovezi conform cărora persoanele care locuiau în gospodării mai mari aveau probabilitatea mai mare de a fi pozitive decât cele din gospodăriile mai mici.
Deși bărbații au mai multe șanse să moară din cauza coronavirusului decât femeile, acest studiu nu a găsit o diferență între genuri.
Cifrele se bazează pe teste ale unor persoane selectate la întâmplare din Marea Britanie – persoanele care locuiesc în case de îngrijire sau alte instituții nu sunt incluse în acest studiu.
Unii oameni care au fost testați pozitiv fără simptome ar putea continua să dezvolte simptome, sau poate au avut deja simptome care au dispărur.
În timp ce 22% din persoanle testate au raportat simptome în ziua respectivă, un grup mai mare – o treime (33%) dintre persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus – au raportat că au simptome fie în ziua testării lor, fie la testul anterior sau ulterior.
Acest grup include oameni „pre-simptomatici”, precum și „asimptomatici” – cei care nu vor dezvolta niciodată simptome vizibile.
Teama apariției unor focare de ciumă bubonică se manifestă în contextul în care întreaga omenire este angajată în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.
Pandemia de coronavirusse accelereazăîn întreaga lume, în condițiile în care multe țări care și-au redeschis economiile înregistrează o creștere a cazurilor de Covid-19, a declarat luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Virusul a infectat peste 10,1 milioane de oameni din întreaga lume și a ucis mai mult de 502.000 de persoane până în prezent, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins. Peste 60% din cazurile noi zilnice au fost raportate duminică în țări din America, conform datelor publicate de OMS.