Noi restricții în SUA, pe fondul pandemiei de COVID-19: Cetăţenii străini care au călătorit în Brazilia nu pot intra pe teritoriul american

Noi restricții în SUA, pe fondul pandemiei de COVID-19: Cetăţenii străini care au călătorit în Brazilia nu pot intra pe teritoriul american
foto: Hepta.ro / AdMedia / Andrew Harrer

Administrația Trump ainterzisstrăinilor să călătorească pe teritoriul SUA dacă au vizitatBrazilia în ultimele două săptămâni, după ce aceasta, în contextul în care America de Sud s-a transformat în epicentrul pandemiei de COVID-19, așa cum au declarat reprezentanții OMS.

Potrivit Reuters, sunt scutiți de această restricție titularii cărţilor verzi, rudele apropiate ale cetăţenilor americani şi membrii echipajelor de zbor.

Secretarul de presă al Casei Albe Kayleigh McEnany a comunicat că această nouă măsură restrictivă este menită să asigure că cetăţenii străini nu introduc infectări suplimentare în SUA. Decizia nu se aplică schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

Măsura drastică este luată în contextul în care Brazilia a depăşit vineri Rusia devenind numărul doi mondial ca focar de infectare cu noul coronavirus, bilanţul îmbolnăvirilor ajungândla 347.000.

America de Sud, noul epicentru al pandemiei de COVID-19

OMS a transmiscă noi focare de CVID-19 au apărutîn statele dinAmerica de Sud, acest continent devenind acum epicentrul pandemiei.

Cea mai alarmantă evoluție a cazurilor de COVID-19 este în Brazilia, a apreciat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

America de Suda devenit un nou epicentru al bolii. În multe ţări sud-americane, creşte numărul de cazuri. Preocuparea se referă la multe dintre aceste ţări, dar în mod clar cea mai afectată în acest stadiu este Brazilia”, a declarat responsabilul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan.

Brazilia, cea mai fectatățarăde pandemia deCOVID-19dinAmerica de Sud

Brazilia a depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de morţi din cauza coronavirusului într-o zi, cu 1.179 de decese în ultimele 24 de ore, ridicând totalul morţilor la 17.971.

Dacă tendinţa se confirmă în următoarele zile, Brazilia, cea mai afectată ţară din America Latină, va cunoaşte o fază de accelerare a pandemiei, al cărei vârf este prevăzut de experţi la începutul lunii iunie.

Mai mult, în unele state dinAmerica de Sud, pandemia deCOVID-19s-a suprapus peste o criză economică fprp precedent.Forțele de ordine au intervenit luni, într-un cartier din capitala chiliană Santiago, după ce protestatarii s-au manifestat violent din cauza lipsei alimentelor pe fondul crizei sanitare.

Peste 5,5 milioane de oameni din toată lumea au fost confirmați cuCOVID-19. Bilanțul deceselor înregistrate în numărul persoanelor depistate cu infecție cucoronavirusa trecut de 346.000, în timp ce mai bine de 2,3 milioane s-au vindecat, astfel că în prezent, la nivel global, există 2,8 milioane de cazuri pozitive, potrivit datelor centralizate luni deWorldometer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`