Noi focare de COVID-19 au fost descoperit în China la sectoarele pentru carne şi fructe de mare ale pieţii angro de alimente din Beijing. În aceste condiții o nouă ipoteză despre transmiterea noului coronavirus a ieșit la iveală. Este posibil ca temperatura scăzută şi umiditatea ridicată să contribuie la transmiterea mai ușoară a bolii.
Temperaturile scăzute şi umiditatea ridicată favorizeză supravieţuirea virusului, acestea putând fi explicaţia pentru faptul că pieţele de fructe de mare sunt surse ale epidemiilor, potrivit unei evaluări preliminarii, Reuters.
Autorităţile din Beijing impun restricţii după creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în ultima săptămână, care are legătură cu uriaşul centru alimentar Xinfad, care reuneşte depozite şi săli comerciale pe o suprafaţă echivalentă cu 160 de terenuri de fotbal.
Sursa foto: Hepta / Zuma Press / Tpg
Sursa foto: Hepta / Zuma Press / Tpg
În ultimul focar s-au infectat peste 100 de oameni, provocând temeri legate de o contagiune mai largă în China.
China a oprit în această săptămână importurile de somon din Europa, pe fondul temerilor că ar putea avea legătură cu epidemia recentă din Beijing.
Oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat împotriva consumului de somon crud, după ce virusul a fost descoperit pe blaturile unde este porţionat somonul importat, cu toate că originea epidemiei nu este cunoscută.
Stndardele scăzute de igienă din pieţele angro de alimente şi vulnerabilităţile din lanţul de aprovizionare trebuie rezolvate urgent, a afirmat în această săptămână un organism central al Partidului Comunist.
Ziarele de stat au raportat că virusul a fost descoperit pe tablele de tocat folosite pentru somonul importat pe piața Xinfadi din Beijing, pe fondul îngrijorărilor legate de un al doilea val al pandemiei dinChina, scrieReuters.
Mike Ryan, șeful programului de urgență alOMS, a încetat să spună că ambalajele trebuie testate sistematic în urma noilor infecții. „Cred că trebuie să analizăm ce s-a întâmplat în acest caz, nu cred că este ipoteza principală. Dar trebuie explorat „, a spus Ryan într-o conferință de presă.
Originile unui nou grup de infecții cu coronavirus la Beijing sunt incerte, au declarat luni oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, însă afirmația că ar fi putut fi cauzatede importuri sau de somon ambalat nu a fost „ o ipoteza primară”.
Câteva raioane din capitala Chineză au introdus puncte de control de securitate, au închis școlile și au dispus testarea în masă pentru coronavirus luni, dupăo creștere neașteptată a cazurilorlegate de cea mai mare piață alimentară angro din Asia.
Noile focare îngrijorează autoritățile de la Beijing, în contextul în care noul coronavirus început deja să se răspândească în provincia vecină, Liaoing, la persoane aflate în contact strâns cu cazurile confirmate la Beijing, unde boala a reapărutdupă 56 de zile de pauză.