Ministrul ungar de externe, către Bogdan Aurescu: Ne așteptam la modestie din partea unui ministru al cărui premier e judecat

Ministrul ungar de externe, către Bogdan Aurescu: Ne așteptam la modestie din partea unui ministru al cărui premier e judecat
Foto: rador.ro

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a declarat duminică că se „aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier se confruntă cu un proces”, referindu-se la ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, care a spus sâmbătă că ridicarea de garduri care să delimiteze „Europa civilizată” de restul Europei este un gest autist și inacceptabil, informează Mediafax.

Mai mult de atât, după declarația lui Aurescu, Peter Szijjarto l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta  luni, pentru consultări.

„Ne-am aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier se confruntă cu un proces”, a spus Szijjarto, făcând referire și la faptul că premierul Victor Ponta a fost trimis, joi, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, în dosarul Turceni-Rovinari.

„Noi suntem un stat vechi de peste 1.000 de ani, care de-a lungul istoriei sale a trebuit să se apere nu doar pe sine, ci şi Europa, de multe ori. Aşa va fi şi acum, fie că ministrului român de Externe îi place sau nu”, a adăugat Szijjarto.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a criticat dur decizia Ungariei de a ridica garduri la granițe pentru a opri valul de imigranți, spunând că acest gest este „austist și inacceptabil”.

„Ridicarea de garduri care să delimiteze „Europa civilizată” de restul Europei este un gest mai degrabă autist și inacceptabil în afara spiritului european, în schimb România este frontieră externa a UE și NATO și avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valpri din care facem parte”, a spus Aurescu sâmbătă. (Detalii AICI)

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat miercuri că Ungaria va construi un gard la frontiera cu România și de-a lungul unor porțiuni ale frontierei sale cu Croația. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`