Medicul Emilian Popovici, despre avertismentul legat de vaccinarea anti-COVID a persoanelor cu alergii: La orice medicament, alergia la una din componente. Nu e nimic nou

Medicul Emilian Popovici, despre avertismentul legat de vaccinarea anti-COVID a persoanelor cu alergii: La orice medicament, alergia la una din componente. Nu e nimic nou

Medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, explică faptul că reacțiile alergice la una dintre componentele vaccinului anti-COVID-19 nu este o surpriză, toate medicamentele și vaccinurile având contrindicații de acest fel. Precizările medicului vin în contextul în care Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie le-arecomandat persoanelor care au manifestat, de-a lungul timpului, reacții alegrice, să nu facă vaccinul anti-COVID realizat de Pfizer și BioNTech.

Emilian Popovici:Orice medicament are această contraindicație, alergia la una din componente

„La orice medicament, alergia la una din componente e o contraindicație care este în general definitivă. La vaccinul antigripal este alergia la ou, pentru că este produs pe ouă embrionate. Orice medicament are această contraindicație, alergia la una din componente.

Asta apare și la acest vaccin anti-Covid, nu e nimic nou. Este o atenționare suplimentară și este normal să existe o atenție foarte mare vizavi de aceste reacții postvaccinare, pentru că va fi administrat unui număr foarte mare de oameni în timp scurt”, a declarat Emilian Popovici, pentru Digi 24.

Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie recomandă ca persoanele cu reacții alergice să nu facă vaccinul anti-COVID al Pfizer

Reprezentanții Agenției de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie i-ai sfătuit pe cetățeni să nu se vaccineze anti-COVID dacă au alergii severe după ce două persoane s-au confruntat cu efecte adverse după injectarea serului dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

De altfel, și directorul medical al Serviciului Național de Sănătate, Stephen Powis, a precizat că reacțiile adverse la persoanele cu astfel de antecedente sunt normale. Acesta a menționat că cele două persoane care s-au confruntat cu efecte adverse după administrarea vaccinului anti-COVID-19 ”se recuperează bine”.

Regatul Unit a este prima țară care a autorizat administrarea vaccinului realizat de Pfizer și BioNTech, campania de imunizare a populației fiind demarată marți. Primele categorii de persoane vaccinate sunt vârstnicii și cei din grupele vulnerabile.

Prima care a primit vaccinul anti-COVID a fost o bătrână de 90 de ani, din orașul Enniskillen, care a declarat că acesta este cel mai frumos cadou pe care îl putea primi cu câteva zile înainte de a împlini 91 de ani.

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, pot fi nerăbdătoare să petrec timp cu familia şi prietenii de Anul Nou, după ce am fost singură mare parte din an” , a declarat Margaret Keenan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`