Marea Britanie pune în aplicare carantina pentru călătorii care sosesc în țară. Revoltă în rândul companiilor aeriene

Marea Britanie pune în aplicare carantina pentru călătorii care sosesc în țară. Revoltă în rândul companiilor aeriene

Marea Britanie aplică o perioadă de carantină de 14 zile pentru călătorii veniți cu avionul începând de luni (8 iunie), în ciuda opoziției puternice din partea mai multor sectoare ale industriei. Trei companii aeriene – British Airways, Ryanair și Easyjet – s-au plâns guvernului britanic în semn de protest față de măsurile despre care spun că sunt „disproporționate și nedrepte pentru cetățenii britanici, precum și pentru vizitatorii internaționali care sosesc în Marea Britanie”.

O declarație trimisă către Euronews de către Ryanair și care reprezintă cele trei companii susține că măsura va fi „ineficientă” și va avea „un efect devastator asupra industriei turistice din Marea Britanie”, distrugând alte mii de locuri de muncă în plus față de cele deja pierdute pe fondul pandemiei.

În conformitate cu noile reguli britanice, rezidenții și vizitatorii care călătoresc în Marea Britanie după 8 iunie trebuie să furnizeze datele de călătorie și de contact și să se autoizoleze pentru primele 14 zile. Aceasta înseamnă că nu pot părăsi locul în care stau decât în ​​circumstanțe foarte limitate, scrie euronews.com..

Fac excepții unele profesii și meserii, precum și persoanele care intră din Irlanda, Insulele Channel și Insula Man. Cei care încearcă să încalce regulile se vor confrunta cu amenzi de până la 1.120 euro.

Măsura a generat revoltă în rândul companiilor aeriene

Declarația companiilor aeriene spune că carantina impusă sosirilor în Marea Britanie este „mai strictă decât orientările aplicate persoanelor care au efectiv COVID-19”. De asemenea, susține și alte anomalii, deoarece regulile nu se aplică persoanelor care trăiesc în Scoția sau lucrătorilor francezi sau germani care fac naveta săptămânal în Marea Britanie.

Proprietarul Channel Tunnel, Getlink, i-a scris și premierului britanic Boris Johnson avertizând că planul de carantină este „plin de probleme”, iar implementarea acestuia va avea un impact negativ asupra echipajului său de urgență.

Guvernul britanic și-a apărat planul de carantină, care urmează să fie revizuit în termen de trei săptămâni.

Săptămâna trecută, secretarul de interne (ministrul de Interne), Priti Patel, a declarat Parlamentului că sfatul științific pe care l-a primit a fost acela că impunerea carantinei mai devreme în pandemie nu ar fi fost eficientă atunci când ratele de infecție în Marea Britanie au fost mai mari.

„Sfatul științific este că cazurile importate de virus reprezintă o amenințare mai semnificativă pentru efortul nostru național și de recuperare. Călătorii din străinătate ar putea deveni o proporție mai mare din numărul total de infecții în Marea Britanie și, prin urmare, să crească răspândirea bolii. „

Măsuri de relaxare a restricțiilor în Marea Britanie

Restricţiile impuse pentru stoparea răspândiriiCOVID-19au fost relaxate în Anglia începând din 1 iunie, așa cum a anunțat premierul Boris Johnson.

În Anglia, până la şase persoane se vor putea întâlni în aer liber şi şcolile se vor redeschide treptat începând de luni, a declarat Johnson în cadrul unei conferinţe de presă. De asemenea, retailerii în aer liber şi showroomurile auto au fost redeschise.

De asemenea, Guvernul dinMarea Britaniea primit aprobarea oamenilor de știință pentru a permite anumitor elevisă revină la școală, începând cu 1 iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`