Marea Britanie. Persoanele cu antecedente și reacții alergice sunt sfătuite să nu facă vaccinul anti-COVID realizat de Pfizer și BioNTech

Marea Britanie. Persoanele cu antecedente și reacții alergice sunt sfătuite să nu facă vaccinul anti-COVID realizat de Pfizer și BioNTech
Foto: Pixabay.com

În Marea britanie, autoritățile de reglementare a medicamentului au sfătuit persoanele care s-au confruntat, de-a lungul timpului, cu reacții alergice, să nu facă vaccinul anti-COVID realizat de Pfizer și BioNTech. Reamintim că în Regat, campania națională de vaccinare a început în cursul zilei de marți, 8 decembrie, cu segmentele de populație vulnerabile și persoanele în vârstă.

Decizia de a-i informa și sfătui pe cei alergici să nu efectueze vaccinul a venit după ce, în cursul zilei de marți, două persoane s-au confruntat cu efecte adverse după injectarea serului, a informat Stephen Powis, directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), potrivit DPA şi AFP, potrivit Agerpres.

Sfaturile dedicate persoanelor alergie, o practică standard

Directorul medical al Serviciului Național de Sănătate a ținut să precizeze faptul că informarea cu privire la reacțiile alergice, în rândul persoanelor cu antecedente este o practică cât se poate de normală.

Reamintim că Regatul Unit a fost prima țară care a aprobat vaccinul realizat de Pfizer și BioNTech, iar marți a început și campania națională de vaccinare, primele persoane care au primit serul anti-COVID fiind personalul din centrele de îngrijire și vârstnicii.

„Două persoane cu reacţii alergice grave au reacţionat prost”, a anunţat Stephen Powis, directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS). „Amândouă se recuperează bine”. (…) Aşa cum se obişnuieşte în cazul noilor vaccinuri, MHRA a recomandat ca măsură de precauţie ca persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice să nu primească vaccinul, după ce două astfel de persoane au răspuns negativ ieri”, a precizat el, potrivit sursei citate mai sus.

Cele două persoane care au avut parte de reacții adverse în cursul vaccinări sunt două persoane care s-ar fi confruntat și în trecut cu reacții alergice. Prin urmare, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a emis o recomandare de a nu fi vaccinate „persoanele cu antecedente semnificative de reacţii alergice la vaccinuri, medicamente sau alimente (cum ar fi reacţiile anafilactice sau cele pentru care se recomandă purtarea de adrenalină autoinjectabilă), scrie sursa citată mai sus.

O femeie în vârstă de 90 de ani, prima persoană din Regat care a primit vaccinul

O femeie în vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord este prima persoană din lume căreia i-a fost administrat vaccinul Pfizer/BioNTech anti-Covid în afara testelor, potrivit BBC.

Margaret Keenan, care este din orașul Enniskillen, spune că s-a simţit „privilegiată” să primească vaccinul anti-COVID-19 la University Hospital din Coventry. Vaccinul i-a fost administrat la ora locală 06:30. „Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, pot fi nerăbdătoare să petrec timp cu familia şi prietenii de Anul Nou, după ce am fost singură mare parte din an”, a spus Margaret Keenan, cu o săptămână înainte să împlinească 91 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`