MAE: Un nou focar de COVID-19 în comunitatea de români din Germania. 100 de conaționali infectați cu coronavirus, în localitatea Magdeburg

MAE: Un nou focar de COVID-19 în comunitatea de români din Germania. 100 de conaționali infectați cu coronavirus, în localitatea Magdeburg

O sută de români din localitatea Magdeburg din Germania au fost diagnosticați cu COVID-19, iar autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, sub paza poliției, a anunțat miercuri Ministerul de Externe. Este al doilea mare focarde coronavirus din Germania, unde sunt diagnosticați și mai mulți conaționali.

Focarul de COVID-19 în comunitatea de români din Magdeburg, Germania

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români din Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt.

De asemenea, autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliție.

„În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente și produse de strictă necesitate, iar începând de ieri, 23 iunie, a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obține informații cu privire la reglementările specifice carantinei și pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informațiile sunt asigurate atât în limba germană, cât și în limba română”, transmite MAE.

De asemenea, autoritățile române mai precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată.

Germania reimpune izolarea localădin cauza focarului de Covid-19 la abatorul Tonnies, unde jumătate dintre cei infectați sunt români

Germaniaa anunţat, marţi, că reimpune pentru prima oară o izolare locală, până la 30 iunie, în lupta împotriva noului coronavirus, în cantonul Gutersloh, unde s-au depistat 1.500 de contaminări într-un mare abator. Este vorba despre abatorul Tonnies, unde aproximativ 1.500 de oameni au fost confirmați cu SARS-CoV-2. Aproape jumătate dintre cei infectați sunt români. De asemenea, aproximativ 7.000 de persoane plasate în carantină.

Ambasadorul Emil Hurezeanu: Rata de multiplicare a Covid-19 li se datorează românilor

Hurezeanu a mai precizat că românii au ajuns să lucreze acolo prin subcontractori, iar patronul nu și-a asumat niciun fel de angajament.

„Dacă e adevărat, numărul românilor infectați înGermaniaar putea fi evaluat la 1.300-1.400. Se poate spune că rata factorului de multiplicare, care a crescut de la sub 1 la 2,88 înGermania, li se datorează. E un fapt trist și dramatic în primul rând pentru cei bolnavi, dar și pentru autorități.

Dacă jumătate din angajații străini ai abatorului sunt români și dacă 1.300 au fost testați pozitiv, bănuim că jumătate dintre ei, 650, sunt români. Dar aceste cifre nu se dau decât la sfârșitul unui anumit proces. Din ceea ce știm din cazul altor abatoare, avem până acum 556 de români infectați”, a declaratEmil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, pentruDigi24.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 înGermania

Autoritățile de la Berlin au raportat de la începutul epidemiei de Covid-19 peste 192.000 de cazuri de infectare. Dintre aceste persoane, peste 175.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, aproape 9.000 de pacienți cu SARS-CoV-2 au decedat. În acest moment, în secțiile de terapie intensivă sunt internați 338 de pacienți cu Covid-19, iar pe teritoriul Germaniei ami sunt active peste 8.100 de cazuri de SARS-CoV-2 potrivitworldometers.info.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`