MAE: Nu s-au aflat români la bordul navei „Davide B”, atacată de pirați în vestul Africii

MAE: Nu s-au aflat români la bordul navei „Davide B”, atacată de pirați în vestul Africii
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Juan Carlos Hernandez

Ministerul de Externe a transmis, vineri seară, că la bordul navei „Davide B”, capturată de bărbați înarmați în vestul Africii, nu s-au aflat cetățeni români.

În acest caz, ministrul Bogdan Aurescu a convocat o Celula de Criză interinstituțională pentru a verifica dacă se confirmă sau nu informațiile că printre cei 15 marinari răpiți se află și români. Informații primite pe mai multe canale au arătat că nu există cetățeni români printre victimele răpirii.

„Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane”, a transmis Ministerul de Externe, printr-un comunicat.

Navă în vestul Africii, atacată de pirați. 15 marinari au fost răpiți

Amintim că informațiile inițiale din dimineața acestei zile arătau că un număr de 15 marinari au fost răpiți joi de pe o navă petrolieră aflată în apropiere de Benin, o țară din vestul Africii. Datele de atunci precizau că echipajul era format din ucraineni, români și filipinezi, dar în ceea ce-i privește pe români aceste date nu s-au confirmat.

Potrivit Dryad Global, cisterna „Davide B”, construită în 2016 și operată de compania olandeză De Poli Shipmanagement, a fost capturată de nouă bărbați înarmați.

De Poli confirmase că 15 membri au fost luați de pe navă, iar restul de șase sunt în siguranță și au rămas la bord. Nava se află sub pavilion Maltei. Nava a plecat din portul din Kiel, Germania, pe 21 februarie 2021, destinația finală nefiind comunicată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri