Joe Biden a declarat că Vladimir Putin e „un criminal” și că acesta „va suporta consecinţele” / Preşedintele Dumei de Stat: E o isterie cauzată de neputință (VIDEO)

Joe Biden a declarat că Vladimir Putin e „un criminal” și că acesta „va suporta consecinţele” / Preşedintele Dumei de Stat: E o isterie cauzată de neputință (VIDEO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Adam Schultz/White House

Preşedintele american Joe Biden a declarat, într-un interviu, că omologul său rus este „un criminal” și că „va suporta consecințele”. În replică, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat și un apropiat al lui Putin, a transmis că atitudinea lui Biden e „o isterie cauzată de neputință” și a punctat că un atac împotriva lui Putin e un atac împotriva Rusiei.

Joe Biden susține că Vladimir Putin e un criminal

Întrebat de ABC News dacă el consideră că preşedintele Rusiei „e un criminal”, Biden a răspuns: „da, aşa cred”. Biden a mai afirmat că nu crede că Putin are suflet.

„Veţi vedea în curând preţul pe care-l va plăti”, a continuat apoi președintele SUA.

Joe Biden a declarat că Vladimir Putin e „un criminal” și că acesta „va suporta consecinţele”

În contextul publicării unui raport care arată că Moscova a încercat să se amenstece și în alegerile prezidențiale americane din 2020, Biden a punctat că Putin „va suporta consecinţele”.

Biden a mai spus că a avut o discuție lungă cu Putin și-l cunoaște destul de bine.

„La început i-am spus ”eu vă cunosc, iar dvs mă cunoaşteţi. Dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, să fiţi pregătit să suportați consecințele””, a mai declarat președintele SUA, fără să precizeze dacă făcea aluzie la ingerinţe sau la otrăvirea și încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Viaceslav Volodin: Un atac contra lui Putin e un atac contra Rusiei

În replică, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a transmis că un atac împotriva lui Vladimir Putin e un atac împotriva Rusiei.

„Aceasta este o isterie cauzată de neputință. Putin este preşedintele nostru, iar un atac împotriva sa este un atac împotriva ţării noastre. Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre”, a scris Viaceslav Volodin, pe Telegram.

Schimbul de replici are loc în contextul în care un raport al serviciilor de informaţii americane a confirmat, marți, suspiciuni că Vladimir Putin ar fi ordonat ca Moscova să interfereze în alegerile prezidențiale americane de anul trecut. Rusia a negat categoric acuzația.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce e acum” / Cum s-au pregătit autoritățile
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori