Italia: Primele 6.000 de victime ale coronavirusului aveau vârstă medie de 78 de ani și sufereau de afecțiuni grave

Italia: Primele 6.000 de victime ale coronavirusului aveau vârstă medie de 78 de ani și sufereau de afecțiuni grave
Foto: Pacient cu COVID-19 (sursă: hepta.ro)

Noi date statistice publicate în presa italiană pare să confirme faptul că rata mare a mortalității provocată de COVID-19 este asociată cu boli cronice asociate infecțiilor și cu vârsta înaintată.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Institutul Superior de Sănătate din Italia și publicate de La Stampa, primii 6.000 de cetățeni care au decedat în urma infecțiilor cu COVID-19 au avut o vârstă medie de 78 de ani, iar cei mai mulți aveau afecțiuni grave, precum bolile cardiace, diabet sau hipertensiune.

Afecțiunile cronice cel mai des întâlnite printre victime sunt hipertensiune (73%), cardiopatie ischemică (27,8%), urmată de fibriliația atrială (23,7%), insuficiență cardiacă (17,1%), ictus (11,3%), , diabet zaharat (31%), cancer 17%) și insuficiență renală cronică (22%).

Mai mult, jumătate din numărul victimelor aveau trei sau mai multe afecțiuni, 25% aveau două afecțiuni, 21% aveau o singură afecțiune, iar 2,1% nu aveau nici una.

Simptomele cele mai des întâlnite la spitalizare în cazul celor care au murit s-au numărat febra și dificultățile de respirația.

Nu sunt singurele date statistice care ajung la această concluzie. Mai mult de 99% din cazurile de deces provocate de coronavirus în Italia au fost constatate la persoane care au suferit de afecțiuni medicale anterioare, potrivit unui studiu al autorității naționale de sănătate din peninsulă.

După ce decesele cauzate de virus au ajuns la peste 2.500, cu o creștere de 150% săptămâna trecută, autoritățile din domeniul sănătății au ofrit date care să ofere indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii, scrie Bloomberg.

Guvernul premierului Giuseppe Conte evaluează dacă va extinde o blocare la nivel național dincolo de începutul lunii aprilie, a informat zilnic miercuri La Stampa. Italia are peste 31.500 de cazuri confirmate de boală.

Noul studiu ar putea oferi cunoștințe de ce rata de deces din Italia, estimată la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte țări.

Institutul de la Roma a examinat înregistrările medicale pentru aproximativ 18% din cazurile fatale, constatând că doar trei victime, sau 0,8% din total, nu aveau patologie anterioară.

Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puțin trei boli anterioare și aproximativ o pătrime aveau una sau două afecțiuni anterioare.

Peste 75% au avut hipertensiune arterială, aproximativ 35% au avut diabet și o treime au suferit de boli de inimă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`