Potrivit celor mai recente date dinItalia, încă 681 de decese au fost cauzate de noulcoronavirusîn ultimele 24 de ore, numărul total al morților ajungând sâmbătă la 15,362.
Numărul deceselor cauzate deCOVID-19, raportate într-un interval de 24 de ore, este mai mic față de cel din ziua precedentă (7660).
În total, până în prezent, 124,632 de persoane au fost infectatepe teritoriul Italiei.
Dintre cele 88,274de cazuri active, 4,068 cazuri se află în stare critică și necesită ventilație mecanică.
Pe de altă parte, 20,996 de persoane s-au vindecat și au fost extrenate din spital.
Chiar dacă numărul bolnavilor ajuns la 4805, adicăcu2886 mai mult decât în ziua precedentă, sunt mai puțini intrenați la terapiei intensivă, pentru prima dată de la începutul epidemiei.
Italia a înregistrat cel mai mic număr de decese în ultima săptămână, ceea ce indică faptul că epidemia de coronavirus atât de acolo, cât și dinSpania a atins vârful epidemic.
Rata deceselor a început să scadă, deși rămâne una dintre celemai mare din lume. Experții spun țara a intrat pe caleacea bună și că măsurile drastice pe care le-auluat încep să dea rezultate,însănu se poate afirma căeste o victorie, deoarece bătălia va continua multă vreme de acum încolo.
Încep să se vadă rezultatele măsurilor de carantină
Potrivit specialiștilor, s-a atins obiectivul de reducere a numărului de reproducereal virusului (R0) la 1, iar următorul pas este scăderea luisub 1. La un moment dat, în timpul epidemiei, el s-a ridicat la 3.
Această valoare reprezintă numărul mediu de persoane cărora le va transmite virusul o singură persoană infectată. O epidemie cu un număr de reproducere sub 1 va dispărea treptat.
Potrivit Institutului Superior de Sănătate, 30,000 de vieți au fost salvate prin izolarea la domiciliu.
Italiarămâne în carantină pentru încă zece zile, chiar dacă rata cazurilor de infectați cucoronavirusarată că ritmulîncetinește, potrivit statisticilor.
Prim-ministrulGiuseppe Contea anunțat noi restricții pentru Italia.
„Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar.Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă.Am depășit 13,000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special – este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timpsuplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectiveleși când vom avea statistici încurajatoare vom începe să slăbim restricțiile.” a declarat premierul.
O statistică oferită de Ministerul Sănătății din Italia arăta, la sfârșitul lunii martie, când în pensinsulă rata mortalității din cauza infectării cu COVID-19 era de 10,6%, grupele de vârstă cele mai afectate fiind 80-89 de ani și peste 90.
Cele mai întâlnite patologii în rândul persoanelor decedate sunt cardiopatia ischemică, fribrilație artială cronică și insufieciență cardiac, iar alte boli semnalate au fost diabetul, insuficiența renală ori cancer.
În România, potrivit statisticii de sâmbătă, avem3,613 de infectări cu noul coronavirus, cu 430 mai multe decât la comunicarea precedentă.
329 de oameni s-au vindecat și au fost externați. În schimb, peste 119 de pacienți se află la Terapie Intensivă.
Numărul deceselor provocate de COVID-19 în România a ajuns la 146.
La nivel global, au fost confirmate mai bine de1,161,889 depersoane infectate cu noulcoronavirus, dintre care peste 241,691 sunt vindecate. Numărul de decese a depășit 62,444de persoane.
Statele Unite, cea mai afectată din lume,peste 293,481 de persoane infectate, cu mia mult de7,896 de decese.