CORONAVIRUS | Italia: 766 de decese în 24 de ore, aproape 120.000 de infectări

CORONAVIRUS | Italia: 766 de decese în 24 de ore, aproape 120.000 de infectări

Potrivit celor mai recente date dinItalia, încă 766 de decese au fost cauzate de noulcoronavirusîn ultimele 24 de ore, numărul total al morților ajungând astfel la 14,681.

Numărul deceselor cauzate deCOVID-19, raportate într-un interval de 24 de ore, este aproape constant față de cel din ziua precedentă (760 de persoane pe 2 aprilie).

În total, până în prezent, 119,827de persoane au fost infectate cuCOVID-19pe teritoriul Italiei.

Dintre cele 85,388de cazuri active, 4,068 cazuri se află în stare critică.

Pe de altă parte, 19,758 persoane s-au recuperat.

Italia, țara cu cele mai multe decese

Statele Unite ale Americii este prima țară, din punctul de vedere al numărului de infectări. Pe teritoriul american au fost confirmate peste 245.000 de cazuri de contaminare. Următorul stat ca număr de cazuri esteItalia, cu 119,827 de persoane infectate. Pe de altă parte, însă,Italia este de departe țara cu cel mai mare număr de decese din lume.

Prim-ministrulGiuseppe Contea anunțatnoi restricții pentru Italia. Din păcate, nici de Paște, carantina nu va fi ridicată.

„Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar.Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă.Am depășit 13,000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special – este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timpsuplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectiveleși când vom avea statistici încurajatoare vom începe să slăbim restricțiile.” a declarat premierul.

Acesta a mai explicat că odată ce carantina va fi ridicată, va exista o „fază a doua” urmată de „faza a treia”.

„A doua fază este când putem trăi cuvirusul și putem adopta măsuri mai blânde”, a explicat el.
„După aceasta va venifaza a treia,când ne vom putea reluaviața profesională și socială, cea de reconstrucție și de relansarea economiei”, a afirmat Conte.

O statistică oferită de Ministerul Sănătății dinItaliaarăta, la sfârșitul lunii martie, când în pensinsulărata mortalității din cauza infectării cu COVID-19 era de 10,6%, grupele de vârstă cele mai afectate erau de 80 de ani și 90+.

Cele mai întâlnite patologii în rândul persoanelor decedate sunt cardiopatia ischemică, fribrilație artială cronică și insufieciență cardiac, iar alte boli semnalate au fost diabetul, insuficiența renală ori cancer.

Experții italieni spun țara a intrat pe caleacea bună, iar măsurile drastice luate de autorități încep să dea rezultate. Cu toate acestea, nu se poate vorbi de o eradicare completă a virusului.

Ministerul de Interne a anunțat căminorii pot ieși de miercuri din casă, cu condiția să fie însoțiți de un adult, iar plimbarea în aer liber să se facă în apropierea reședinței, la fel și persoanele în vârstă și cele cu dizabilități.

Schimbările vin la cererea ministrului Elena Bonetti și a câtorva medici pediatri, care și-au exprimat îngrijorarea asupra faptului că minorii nu au mai ieșt în aer liber de mai bine de trei săptămâni.

O analiză a pandemiei decoronavirusînItaliaarată că, luând în calcul tendințele actuale, finalul infectărilor ar putea fi undeva între primele două săptămâni ale lunii mai. Desigur, acest scenarius-ar realiza în etape diferite, în funcție de evoluția pe regiunile țării.

Mai exact, în vreme ce în regiunileValle d’Aosta și Puglia ziua zero ar putea fi undeva la jumătatea lunii aprilie, în zonele Lombardia și Toscana pandemia ar putea lua sfârșit în a doua săptămână a lunii mai.

Primul caz confirmat înItaliaa fost la 31 ianuarie 2020, atunci când doi turiști chinezi au sosit în țară

Numărul cazurilor decoronavirus, la nivel mondial, a depășit, în a doua zi a lunii aprilie, pragul psihologic de 1 milion de persoane. Concret, până în prezent, în toată lumea au fost confirmate aproape 1.016.000 cazuri de infectare cuCOVID-19. Numărul deceselor la nivel global a ajuns la 53.218, iar aproape 213.000 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Theodor Paleologu nu crede că noua coaliție îl vrea pe el candidat la prezidențiale: Ar fi ridicol să mă autoproclam. Candidatul tare mi-e teamă că va fi o emanație a partidelor europene care știm cât de eficiente sunt
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)