Germania reimpune izolarea locală din cauza focarului de Covid-19 la abatorul Tonnies, unde jumătate dintre cei infectați sunt români

Germania reimpune izolarea locală din cauza focarului de Covid-19 la abatorul Tonnies, unde jumătate dintre cei infectați sunt români
Foto: Twitter

Germania reimpune pentru prima oară o izolare locală, din cauza focarului de Covid-19 de la abatorul Tonnies, scrie thelocal.de.Peste 1.500 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, aproximativ jumătate dintre acestea fiind de origine română. Acesta este acum cel mai întins focar din Europa.

Germania reimpune izolarea locală,din cauza focarului de la abatorul Tonnies , unde lucrează foarte mulți români

Germania a anunţat, marţi, că reimpune pentru prima oară o izolare locală, până la 30 iunie, în lupta împotriva noului coronavirus, în cantonul Gutersloh, unde s-au depistat 1.500 de contaminări într-un mare abator. Este vorba despre abatorul Tonnies, unde aproximativ 1.500 de oameni au fost confirmați cu SARS-CoV-2. Aproape jumătate dintre cei infectați sunt români. De asemenea, aproximativ 7.000 de persoane plasate în carantină.

”Reintroducem o izolare în tot cantonulGütersloh”, cu 360.000 de locuitori, în vestul Germaniei, a declarat preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet.

Această izolare – prevăzută într-o primă fază până la 30 iunie, va consta în limitarea strictă a contactelor între persoane, închiderea barurilor, cinematografelor, muzeelor şi interzicerea activităţilor de diverisment în spaţii închise.

Ambasadorul Emil Hurezeanu: Numărul românilor infectați cu coronavirus în Germania ar putea fi evaluat la 1.300 – 1.400

Ambasadorul României la Berlin,Emil Hurezeanu, a declarat că bilanțul îmbolnăvirilor în rândul românilor dinGermaniaajunge la 1.300-1.400. Se poate spune că rata factorului de multiplicare li se datorează, a punctat Hurezeanu.

Hurezeanu a mai precizat că românii au ajuns să lucreze acolo prin subcontractori, iar patronul nu și-a asumat niciun fel de angajament.

„Dacă e adevărat, numărul românilor infectați înGermaniaar putea fi evaluat la 1.300-1.400. Se poate spune că rata factorului de multiplicare, care a crescut de la sub 1 la 2,88 înGermania, li se datorează. E un fapt trist și dramatic în primul rând pentru cei bolnavi, dar și pentru autorități.

Dacă jumătate din angajații străini ai abatorului sunt români și dacă 1.300 au fost testați pozitiv, bănuim că jumătate dintre ei, 650, sunt români. Dar aceste cifre nu se dau decât la sfârșitul unui anumit proces. Din ceea ce știm din cazul altor abatoare, avem până acum 556 de români infectați”, a declaratEmil Hurezeanu, ambasadorul României la Berlin, pentru Digi24.

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia a declarat că SARS-CoV-2 a fost adus de români și de bulgari

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia,a avut zilele trecute o declarație constroversată. El a dat vina pe români și bulgari pentru noile focare de coronavirus din Germania.

„Asta nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”,a spus Armin Laschet.

Ulterior, Ambasada Germaniei atransmiscă oficialul nu a intenționat să îi jignească pe românii sau pe bulgari și știe că la răspândirea virusului au contribuit condițiile de lucru și de cazare din fabrici.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în Germania

Autoritățile de la Berlin au raportat de la începutul epidemiei de Covid-19 peste 192.000 de cazuri de infectare. Dintre aceste persoane, peste 175.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, aproape 9.000 de pacienți cu SARS-CoV-2 au decedat. În acest moment, în secțiile de terapie intensivă sunt internați 7.850 de pacienți cu Covid-19, potrivit worldometers.info.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`