Germania a înregistrat, în ultimele 24 de ore, peste 300 de cazuri de coronavirus și 21 decese / Cancelarul Angela Merkel: „COVID-19 rămâne un pericol pentru noi toți”

Germania a înregistrat, în ultimele 24 de ore, peste 300 de cazuri de coronavirus și 21 decese / Cancelarul Angela Merkel: „COVID-19 rămâne un pericol pentru noi toți”
FOTO: Hepta

Germania a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 342 de noi cazuri de coronavirus, a transmis Institutul Robert Koch, cel care furnizează bilanțul oficial al epidemiei în această țară. De asemenea, în ultima zi s-au produs 21 de decese din cauza acestei boli. Asta după ce, în primele zile după relaxarea restricțiilor, a avut loc o creștere agresivă a numărului de infectări. Cancelarul german Angela Merkel chiar a avertizat populația să nu se gândească la o revenire prea rapidă la viața normală: „Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la măsurile restrictive”. Renunțarea graduală la măsurile restrictive impuse pentru a limita răspândirea bolii s-a produs în contextul în care economia Germaniei a intrat în recesiune.

Germania a raportat 342 de noi cazuri de coronavirus și 21 decese

Institutul Robert Koch, cel care monitorizează evoluția epidemiei de coronavirus în Germania, a transmis că pe teritoriul acestei țări au fost confirmate 342 de noi infectări în ultima zi și 21 de decese.

Astfel, numărul persoanelor depistate pozitiv a ajuns la 174.697. De asemenea, sunt 7.935 de persoane decedate înregistrate până acum, precizează Reuters, care citează datele institutului.

Bilanțul zilnic precendent indicat 583 de cazuri confirmate și 33 decese.

Spre deosebire de state precum Italia, Spania sau Marea Britanie, numărul deceselor înregistrate în Germania este mic raportat la numărul de îmbolnăviri. Potrivit specialiștilor, a contat aici disciplina germanilor, care au respectat cu sfințenie măsurile de restricție impuse de autorități, testarea în masă și sistemul performant de sănătate.

Germania are mai multe paturi la Terapie Intensivă decât au toate spitalele din Italia la un loc, indiferent de secții. De fapt, sistemul de sănătate german are o capacitate atât de mare încât a tratat pacienți din Italia, Spania și Franța.

Germania relaxează restricțiile, în contextul în care economia a intrat în recesiune

Din cauza epidemiei de coronavirus, economia Germaniei, cea mai puternică din Europa, a înregistrat în primul trimestru din 2020 cel mai sever declin trimestrial de la criza financiară din 2009 și al doilea cel mai mare de la reunificarea din 1990. Și tot o duce mai bine decât a doua și a treia cea mai puternică economie a Zonei Euro: în Franța, PIB-ul a scăzut în primele trei luni ale acestui an cu 5,8%, iar în Italia, cu 4,7%.

Tocmai pentru că este necesară reluarea, ce-i drept prudentă, a activității, magazinele și fabricile au început să se redeschidă, la fel și unele granițe. Regula de a păstra o distanță de 1,5 metri față ceilalți rămâne în vigoare, iar măstile de protecție sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun și în magazine. De asemenea, și școlile s-au redeschis, iar tuturor elevilor li se va permite să se întoarcă treptat în cursul perioadei de vară.

Cancelarul Angela Merkel le-a cerut săptămâna trecută germanilor să fie prudenți și să nu se gândească deja că viața lor va reveni atât de rapid la normal, tocmai pentru a nu periclita tot ce au câștigat până acum în lupta cu epidemia de SARS-CoV-2.

„Coronavirusul rămâne un pericol pentru noi toți. Ar fi deprimant dacă ar trebui să revenim la restricțiile pe care dorim să le lăsăm în urmă din cauză că ne dorim prea mult prea devreme”, a declarat Angela Merkel.

Aceasta a precizat că obiectivul este ca, din 15 iunie, controalele la frontieră în spațiul Schengen să fie eliminate complet, dar acest lucru se va putea întâmpla doar dacă răspândirea bolii va putea fi ținută sub control.

Merkel a prezentat și criteriile pentru aplicarea unei „frâne de urgență” asupra măsurilor de relaxare, în cazul în care în vreo regiune numărul de noi infecții într-o perioadă de o săptămână depășește 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Între timp, în capitala Berlin, dar și în alte orașe au avut loc mai multe proteste, unii oameni contestând astfel măsurile de restricție impuse de autorități. Manifestanții au acuzat politicienii și medicii pentru criza provocată de COVID-19 și pentru reducerea drepturilor fundamentale ale populației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)