Fostul vicepreședinte al SUA Joe Biden, acuzat de o agresiune sexuală ce ar fi avut loc în urmă cu aproape 30 de ani

Fostul vicepreședinte al SUA Joe Biden, acuzat de o agresiune sexuală ce ar fi avut loc în urmă cu aproape 30 de ani

În an electoral, SUA se confruntă, din nou, cu acuzații fără precedent la adresa unuia dintre candidații la șefia Casei Albe.

O fostă colaboratoare a lui Joe Biden îl acuză de agresiune sexuală

Mai exact, cel care urmează să fie învestit de Partidul Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie este acuzat de o fostă colaboratoare că a agresat-o sexual în urmă cu 30 de ani.

Tara Reade, acum în vârstp de 56 de ani a declarat pentru The New York Times (NYT) și TheWashington Post (WP) că, atunci când avea doar 25-26 de ani, Joe Biden a pus-o la perete şi şi-a băgat mâinile în cămaşa şi sub fusta sa.

Aceasta a depus și o plângere la poliție pe numele democratului, în pofida faptului că presupusele fapte s-au prescris.

Sursa citată menționează că Tara Reade i-a fost asistentă lui Joe Biden în perioada decembrie 1992 – august 1993, pe când era senator.

Joe Biden neagă acuzațiile de fostei sale asistente

Echipa de campanie a alui Joe Biden precizează că acesta ”este ferm convins că femeile au dreptul să fie ascultate şi să fie ascultate cu respect”, dar neagă aceste acuzații venite pe fondul candidaturii sale la președinția SUA.

”Afirmaţii de acest fel este necesar să fie examinate în mod conştiincios de o presă independentă. Însă ceea ce este clar cu privire la această acuzaţie este faptul că ea este falsă. Acest lucru nua avut absolut loc”, a spus o purtătoare de cuvânt a echipei lui Biden, Kate Bedingfield.

Joe Biden, posibilă confruntare cu Donald Trump pentru președinția SUA

Amintim că senatorul Bernie Sanders a renunțat în data de 8 aprilie la cursa prezidențială din SUA, abandonând alegerile primare ale partidului democrat și lăsându-i colarul liber fostului vicepreședinteJoe Bidenpentru o confruntare electorală cupreședinteleDonald Trump, înalegerile din 2020.

„Nu pot cubună conștiință să continui să organizez o campanie care nu poate fi câștigată și care să interfereze cu munca importantă necesară tuturor americanilor în această perioadădificilă”, a spus Sanders în remarcile transmise în direct.

El l-a numit pe Biden „un om foarte decent, cu care voi lucra pentru a înainta ideile noastre progresiste”.

Joe Biden, victorios deSuper Tuesday, ziua primei etape de anvergură din cursa

Amintim faptul că de„Super Tuesday”, ziua primei etape de anvergură din cursa premergătoare prezidențialelor americane,fostul vicepremierJoe Bidens-a impus în cel puțin opt din cele 14 state în care democrații au organizat alegeri primare sau concursuri de nominalizare.

Cine este Joe Biden

Joseph Robinette „Joe” Biden, a fost al 47-leavicepreşedinte al Statelor Unite. Înainte de a fi învestit în această funcţie la 20 ianuarie 2009, a fostsenatorulsenior alStatelor Unitepentru statulDelaware. El a îndeplinit funcţia de senator timp de 36 de ani, din 1973 până în 2009.

La 23 august 2008,Barack Obama l-a ales pe Joe Biden drept candidat la funcţia de vicepreşedinte.El a devenit vicepreşedinte la 20 ianuarie 2009. Biden este primul vicepreşedinte al Statele Unite ale Americii din Delaware, şi primulromano-catoliccare ajunge în această funcţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`