Focare de COVID-19 în Israel. Măsuri radicale din partea Guvernului

Focare de COVID-19 în Israel. Măsuri radicale din partea Guvernului
sursa Foto: pixabay

Lupta Israelului cu noul coronavirus nu este nici pe departe de a se încheia. Autoritățile au identificat noi focare, motivpentru care au fost determinate să intervină ferm.

Redeschiderea centrelor comerciale, a sălilor de fitness, a teraselor și a restaurantelor este programată în majoritatea statelor europene. Despre școli nu se știe mai nimic. În Israel însă, activitatea didactică reprezintă o adevărată provocare. 10.000 de elevi și de profesori din Israel se află în carantină, în contextul în care, în ultimele 24 de ore, 100 de noi cazuri de persoane infectate au fost identificate, când perspectivele se anunțau pozitive, informează Times of Israel.

În ziua de marți, 2.000 de elevi și profesori dintr-un liceu din Beer Șeva au fost trimiși în carantină pentru 14 zile. Autoritățile s-au alarmat după ce Ministerul Sănătății aînregistrat doi morți și o elevă infectată cu COVID-19.

Guvernul Israelului, gata să ia măsuri radicale

Cei 1.930 de elevi din unitatea de învățământ MakifVav vor rămâne carantină până când Ministerul Sănătății va veni cu noi precizări, în urma unei anchete epidemiologice.

Evenimentele cu privire la infectarea cu COVID-19, în unitățile de de învățământ israeliene se țin lanț. Și elevilorde la școalaNave BaMidbar li s-a solicitat să meargă în carantină, după ce un profesor a fost infectat cu noul coronavirus.

În ultimele luni, părinții au evitat să-și trimită la școală copiii, de teama noului coronavirus. Având în vedere evenimentele din ultimele zile, temerile s-au accentuat. În acest context, Yoav Gallant, ministrul Educației, a declarat la începutul acestei săptămâni că orice instituție în care se confirmă un caz de COVID-19, va fi închisă imediat.

Școlile din Coreea de Sud, închise de urgență

Teama de COVID-19 persistă puternic în Coreea de Sud. Școlile au fost închise săptămâna trecută, la scurt timp după ce au fost redeschise.

La peste 200 de școli din Coreea de Sud s-a pus din nou lacătul, după ce trendul infectărilor cu noul coronavirus a intrat pe o pantă ascendentă. 56 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore și 79 de infectări în urmă cu două zile, de ajuns cât să creeze o stare de tensiune la nivel guvernamental, informează BBC.

Autoritățile de la Seul sunt îngrijorate pentru că numărul de infectări au fost identificat în zone foarte populate. Majoritatea cazurilor reprezintă angajații unui depozit din Bucheon. În urma cercetărilor, autoritățile au constatat că măsurile de preverine a răspândirii virusului nu au fost respectate. Medicii au identificat „urme de COVID-19” pe pantofii și hainele muncitorilor.

251 de școli au fost închise în total, în Bucheon, iar redeschiderea altor sute de școli a fost amânată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`