Alertă în Australia, din cauza creșterii semnificative a numărului de noi îmbolnăviri cu coronavirus. Autoritățile au decis ca Melbourne, al doilea cel mai mare oraș din Asutralia, să intre din nou în carantină de marți.
Peste cinci milioane de persoane au primit marţi ordin de la autorităţile locale de a rămâne în izolare la domiciliu la Melbourne, după ce au fost raportate191 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce face dificilă urmărirea contactelor persoanelor infectate.
Restricţia va intra în vigoare de la miezul nopţii în noaptea de marţi spre miercuri pentru o perioadă de cel puţin şase săptămâni, a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews.
Printre restricții se numără închiderea teraselor și a cafenelelor. Acestea vor putea servi doar în regim de take-away. Totodată, elevii nu vor mai merge la școală, ci vor urma cursuri online.
premierul statului Victoria, Daniel Andrews este de părere că aceasta este singura variantă, pentru a preîntâmpina ‘mii și mii de cazuri suplimentare’.
Măsurile enumerate mai sus privesc metropola Melbourne, dar trebuie amintit și faptul statul Victoria s-a izolat de restul ţării după ce şi-a închis frontierele, transmite BBC.
Polițiștii păzesc intrările și ieșirile din acest stat. Totodată, dronele și avioanele monitorizează de sus traficul.
DE la începutul pandemiei de SARS-CoV-2, Australia a raportat sub 9.000 de cazuri de infectare. Dintre aceste persoane, peste 7.400 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, autoritățile au întregistrat și 106 decese din cauza infectării cu noul coronavirus.
În acest moment, în Sutralia mai sunt active aproximativ 1.200 de cazuri de Covid-19, dintre care 10 în stare critică, potrivit worldometers.info.
SUA se numără printre țările care se confruntă cu o reapariție a infecției după redeschiderea economiei și ușurarea restricțiilor. Pe măsură ce cazurile din SUA au continuat să crească, vârsta medie a pacienților a scăzut, potrivit oficialilor din Florida, Texas și din alte stare americane. Unii oficiali spun că acesta este motivul pentru care decesele cu Covid-19 au scăzut, deoarece virusul este mai fatal în rândul pacienților mai în vârstă. Cu toate acestea, mai mulți oficiali din domeniul sănătății, inclusiv consilierul pentru sănătate la Casa Albă, Dr. Anthony Fauci, au avertizat că decesele vor crește în timp, mai ales că pacienții mai tineri infectează persoanele mai în vârstă și mai vulnerabile.
De la începutul pandemiei de Covid-19, în lume s-au îmbolnăvit aproape 12 milioane de oameni. Dintre aceste persoane, peste 6,7 milioane s-au vindecat și au fost externate.
Totodată, peste 540.000 de oameni au murit din cauza infectării cu noul coronavirus.
În acest moment, mai sunt active pe întreg globul peste 4,4 milioane de cazuri de Covid-19, dintre care peste 57.000 sunt pacienți în stare gravă, internați în secțiile de terapie intensivă.