Epidemiologul Anthony Fauci, criticat de Donald Trump: „Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi”

Epidemiologul Anthony Fauci, criticat de Donald Trump: „Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi”

Epidemiologul Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase și cel care îndeplineşte rolul de consilier al preşedintelui Donald Trump în probleme legate de COVID-19, a fost din nou criticat de către preşedintele american, Donald Trump, notează CNN.

Donald Trump îl critică pe Anthony Fauci

„Oamenii s-au săturat să audă vorbindu-se despre COVID.

Oamenii spun: ‘lăsaţi-ne în pace’. S-au săturat. S-au săturat să audă de Fauci şi toţi aceşti idioţi „, a declarat Trump într-o discuţie telefonică cu membri ai echipei sale de campanie.

„Este acolo de 500 de ani. Dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi”, a continuat preşedintele republican, acuzându-l pe Fauci, expertul la nivel mondial în vârstă de 79 de ani.

Cu toate acestea, Trump menționează că ar fi contraproductiv să-l concedieze în apropierea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Donald Trump chiar a redistribuit pe Twitter un mesaj cu hashtag-ul #FireFauci (Concediaţi-l pe Fauci – n.r.), dar apoi a spus că „Tony” face o treabă formidabilă.

În urmă cu o săptămână,imunologul şi-a exprimat nemulţumirea după utilizarea afirmaţiilor sale într-un clip de campanie al echipei lui Trump privind coronavirusul.

„În aproape cinci decenii de serviciu, nu am susţinut niciodată public niciun candidat”, a precizat Fauci, acuzând utilizarea declaraţiilor scoase din context.

Anthony Fauci: Focarul de infecție de la Casa Albă putea fi prevenit

Principalul expert în boli infecţioase din SUA, doctorul Anthony Fauci, a declarat că focarul de coronavirus care a cuprins Casa Albă putea fi prevenit dacă se respectau o serie de măsuri de protecție adecvate.

Amintim, câţiva consilieri apropiaţi ai lui Trump şi politicieni republicani de top au fost testaţi pozitiv la coronavirus de când preşedintele a anunţat că el şi prima doamnă, Melania Trump, au contractat virusul.

„E o realitate, chiar acolo. Şi cu fiecare zi care trece, apar tot mai mulţi oameni infectaţi. Nu e o farsă. E o situaţie nefericită să vezi aşa ceva, deoarece ar fi putut fi prevenită”, a spus Fauci, un vechi susţinător al ideii că purtarea măştii ajută la prevenirea răspândirii coronavirusului.

Trump s-a întors luni la Casa Albă din spitalul militar unde a stat trei nopţi pentru a fi tratat împotriva COVID-19, spunându-le americanilor „să iasă” şi să nu lase ca vieţile să le fie dominate de virus.

În ciuda situației grave în care se află SUA, Donald Trump continuă să ia în derâdere pandemia de coronavirus, după externare.Marți, în prima sa dimineață după revenirea la Casa Albă, Trump a postat pe Twitter un mesaj în care a comparat boala COVID-19 cu o simplă gripă:„Vine sezonul gripal! Vom închide țara? Nu, am învățat să trăim cu ea, exact cum învățăm să trăim cu coronavirusul”.

„Nu-ți fie teamă de COVID. Nu-l lăsa să-ți domine viața”,a spus Trump într-un mesaj video postat luni pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`