Echipa lui Donald Trump denunță fraude și susține că va contesta victoria lui Joe Biden: La final, președintele va fi reales

Echipa lui Donald Trump denunță fraude și susține că va contesta victoria lui Joe Biden: La final, președintele va fi reales
Foto: Hepta - Zuma Press / Chris Kleponis

Echipa de campanie a republicanului Donald Trump a transmis că va contesta eventuala victorie a lui Joe Biden. Aceasta a catalogat drept „false” și „departe de rezultatul final” proiecțiile media care îl dau învingător pe democrat. Alegerile prezidențiale din SUA au avut loc pe 3 noiembrie, dar în unele state nici acum nu s-au numărat toate voturile. În acest moment, prima șansă de a ajunge la Casa Albă o are Biden.

CNN susține că Joe Biden a obținut până acum 253 de electori, iar Donald Trump – 213. În schimb, Fox News transmite că democratul are asigurați 264 de electori, iar republicanul – 214. Pentru a ajunge președintele SUA, un candidat trebuie să câștige minim 270 de electori.

Echipa de campanie a lui Donald Trump acuză fraude și susține că va contesta alegerea lui Joe Biden

Echipa de campanie a lui Donald Trump a emis un comunicat în care a precizat clar că va contesta eventuala victorie a contracandidatului Joe Biden. Ea a acuzat, din nou, fraude la numărarea voturilor.

„Alegerile nu s-au încheiat. Predicția falsă că Joe Biden ar fi câștigat se bazează pe rezultate din patru state care încă sunt departe de final.

Georgia se îndreaptă către o renumărare a voturilor (între timp decizia a fost luată – n.r.), suntem siguri că vor fi găsite voturi colectate impropriu și că președintele Trump va câștiga. Sunt multe nereguli în Pennsylvania (stat unde Biden a preluat conducerea – n.r.), inclusiv faptul că observatorii noștri au fost împiedicați să aibă acces în locațiile unde se numără.

În Nevada (stat în care tot Biden are avans – n.r.), se pare că sunt mii de persoane care au trimis în mod incorect voturile prin corespondență. Președintele este pe punctul de a câștiga în Arizona, în ciuda faptului că, în mod iresponsabil și eronat, Fox News și Associated Press îi atribuie statul lui Biden.

Odată ce vom ajunge la final, președintele Trump va fi reales”, a transmis Matt Morgan, reprezentant juridic al campaniei lui Trump, într-un comunicat citat de CNN.

Donald Trump susține că este „furat”

Anterior, Donald Trump a ieșit într-o conferință de presă în care a citit – fapt ce nu-i e caracteristic – un text despre tentativele de a-i fi „furată” victoria. El a promis că nu se va da bătut și că va lupta în Justiție. Nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

„Dacă numeri voturile legale, eu câștig cu ușurință. Dacă numeri voturile ilegale, atunci ei încearcă să ne fure alegerile”, a insistat Trump.

El a mai denunțat apoi „sondajele fabricate” și „sistemul corupt” și a cerut să fie oprită numărarea voturilor „care au venit târziu”.

Trump s-a mai plâns că este ținta unui atac concertat, în care au fost implicați jurnaliști, oameni de afaceri și giganți ai tehnologiei: „În pofida amestecului, am câştigat cu scoruri istorice”.

„Cred că Justiţia va trebui să decidă în cele din urmă”, a punctat Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`