Dosarul Wuhan. Mai multe documente arată greșelile făcute de China în primele etape ale pandemiei (VIDEO)

Dosarul Wuhan. Mai multe documente arată greșelile făcute de China în primele etape ale pandemiei (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

China a încercat până acum să dea vina pe toată lumea pentru pandemia de coronavirus și a respins acuzațiile care i-au fost aduse. Cu toate acestea, mai mult documente divulgate presei arată greșelile făcute de China în primele etape ale pandemiei.

Într-un raport marcat ca fiind confidențial, autoritățile de sănătate din provincia Hubei, unde a fost detectat pentru prima oară virusul, au înregistrat un număr total de 5.918 noi cazuri de COVID la data de 10 februarie, dublu față de numărul care a fost anunțat în mod oficial.

Aceasta este doar una dintr-un lung șir de descoperiri făcute cu ajutorul documentului de 117 pagini și reprezintă cea mai importantă dezvăluire din China încă de la începutul pandemiei.

Raportul, care acoperă perioada octombrie 2019 – aprilie 2020, arată că autoritățile se bazau pe teste care nu erau foarte sigure și pe mecanisme de raportare problematice.

Documentele mai arată că, de la început, testarea nu a fost exactă și a dus la întârzieri de săptămâni până la diagnostic. Pe 10 ianuarie, chiar oficialii consemnează în documente că testele sunt ineficiente și dau rezultate negative în mod frecvent.

Guvernul chinez a negat constant acuzațiile făcute de Statele Unite și țările din Occident, că au ascuns în mod deliberat informații legate de virus. Cu toate acestea, documentele obținute de CNN au demonstrat că există contradicții între ceea ce știau autoritățile chineze și ceea ce transmiteau publicului.

Marți, 1 decembrie, se împlinește un an de când primul pacient cunoscut a prezentat primele simptome ale bolii în capitala provinciei Hubei, Wuhan, potrivit unui studiu cheie din publicația medicală Lancet.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card