CORONAVIRUS | Donald Trump: „Sperăm să avem un vaccin de acum şi până la sfârşitul anului, poate înainte”

CORONAVIRUS | Donald Trump: Sperăm să avem un vaccin de acum şi până la sfârşitul anului, poate înainte”
foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Numeroși cercetători din întreaga lume sunt în căutarea unui vaccin eficient, care să combată virusulCOVID-19.

Donald Trump crede că acest lucru se va realiza cât de curând, dând asigurări în acest sens, în contextul în care Statele Unite ale Americii este în continuare țara cu cele mai multe cazuri de infectare din lume, peste 1,4 milioane de persoane. Dintre acestea, peste 16.000 se află în stare gravă.

„Credem că vom avea rezultate foarte bune foarte rapid. Sperăm să avem un vaccin de acum şi până la sfârşitul anului, poate înainte. Facem progrese spectaculoase „, a declarat președintele Americii.

Mai mult, acesta a mai promis că guvernul va pune la dispoziţie toate resursele necesare pentru a distribui vaccinul îndată ce va fi disponibil, menționând că armata va fi mobilizată în acest sens.

„Nu vreau ca oamenii să creadă că totul depinde de un vaccin, dar un vaccin va fi formidabil. Vreau să fiu clar: cu vaccin sau nu, suntem pe panta descendentă”, a mai completat acesta, notează AFP.

Remdesivir, autorizat în SUA pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat în regim de urgență folosirea antiviralului experimental Remdesivir pentru tratarea pacienţilor COVID-19, informează CNBC.

Potrivit Institutelor Naţionale pentru Sănătate din SUA, „pacienţii Covid-19 în stare avansată şi cu simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât cei în situaţii similare, supuşi unei proceduri placebo, arată o primă analiză a datelor obţinute într-un studiu efectuat pe 1.063 de pacienţi”.

Mai exact, rezultatele preliminare ale studiului clinic denumit “Test pentru tratament adaptiv anti-Covid-19” au arătat că pacienții COVID-19 care au primit Remdesivir s-au recuperat, în medie, în 11 zile, iar cei în situații similare, dar aflați în procedura placebo, și-au revenit în 15 zile. De asemenea, în primul grup rata mortalității a fost de 8%, iar în al doilea de 11,6%.

Administrația Trump a catalogat rezultatul drept un progres „semnificativ”

Cu toate acestea, Alexandru Rafila, Președintele Societății de Microbiologie, nu are o părere bună despre acest posibil vaccin: „N-aş spune că este un tratament minune, timpul o să demonstreze. Lumea aşteaptă un medicament care să rezolve problema pacienţilor cu forme grave şi aşteaptă un vaccin, acestea sunt cele două orizonturi de aşteptare”.

Se așteaptă al doilea val de COVID-19 în SUA

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor avertizează că un al doilea val deCOVID-19ar putea lovi țara la iarnă, în același timp cu sezonul gripei.

„Există posibilitatea ca asaltul virusului asupra națiunii noastre în iarna viitoare să fie chiar mai dificil decât cel pe care tocmai l-am trecut. Vom avea epidemie de gripă șicoronavirusîn același timp”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield, citat deThe Guardian.

Această combinație ar putea reprezenta o tensiune prea mare asupra sistemului de sănătate american, decimat de primul focar.

Și epidemiologul Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase, anunţă al doilea val de coronavirus, pe care îl consideră „inevitabil”. Acesta se așteaptă la o „toamnă rea şi o iarnă rea”, precizând că „nu există nicio şansă să fim cruţaţi”.

„Virusul va decide pentru noi. Este imprevizibil. Totul depinde de modul în care vom reacţiona în toamnă, de eficienţa cu care noi, ca societate, vom reacţiona la inevitabila epidemie care se va (re)produce”, a declarat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`