Donald Trump se va vaccina anti-COVID-19: Când va primi vaccinul președintele american în exercițiu

Donald Trump se va vaccina anti-COVID-19: Când va primi vaccinul președintele american în exercițiu
Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, se va vaccina împotriva noului coronavirus, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, citată de Reuters. Acest lucru ar urma să se întâmple atunci când echipa de medici al lui Trump va decide.

Casa Albă anunță că Donald Trump va fi vaccinat anti-coronavirus

Președintele îi va încuraja pe ”absolut” toți americanii să se vaccineze anti-coronavirus, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, adăugând că Trump își dorește, în același timp, să transmită că persoanele vulnerabile sunt categoriile prioritare la imunizare.

Totodată, Kayleigh McEnany a spus că și personalul din zona de securitate națională va fi vaccinat într-o primă etapă pentru a fi asugurată astfel continuitatea guvernării. Același lucru se va întâmpla și cu „un grup foarte mic” de înalți funcționari care vor fi vaccinați pentru a da încredere americanilor.

De altfel, Christopher Miller, șeful Pentgonului, a primit deja vaccinul anti-COVID-19. Miller a fost vaccinat în public.

Recent, foștii președinți ai SUA, Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton au anunțat că sunt dispuși să se vaccineze anti-COVID-19 în fața camerelor de filmat pentru a trasmite un mesaj de încredere către cetățenii americani.

Campania de vaccinare anti-coronavirus a început în SUA pe 14 decembrie

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început, luni, în Statele Unite ale Americii, după ce la finalul săptămânii trecute Agenţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat administrarea de urgență în SUA a serului produs de companiile Pfizerși BioNTech.

Prima persoană care a fost vaccinată în SUA este o asistentă medicală care lucrează într-o secție de terapie intensivă dintr-un spital din New York. Sandra Lindsay a fost vaccinată la Long Island Jewish Medical Center, din cartierulQueens, dinNew York.

La începutul lunii octombrie, Donald Trump și soția sa, Melania, au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Cuplul prezidențial american a contractat SARS-CoV-2 de la Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate consiliere ale liderului de la Casa Albă, care a fost diagnostocată cuCOVID-19la scurt timp după cea călătorit alături de Trump, la bordul avionului prezidențial Air Force One, către dezbaterea electorală cu Joe Biden, care a avut loc pe 29 septembrie, în Cleveland.

Statele Unite ale Americii au avut de suferit cel mai mult până acum de pe urma pandemiei de coronavirus. Nu mai puțin de 17 milioane de americani au fost testați pozitiv cu COVID-19 de la începutul pandemiei și până în prezent, iar peste 300.000 de pacienți au murit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`