Donald Trump a fost externat după trei zile de spitalizare din cauza infecției cu COVID-19. Cum se simte președintele american (VIDEO)

Donald Trump a fost externat după trei zile de spitalizare din cauza infecției cu COVID-19. Cum se simte președintele american (VIDEO)
Sursa Foto: Twitter/SebGorka

Donald Trump a fost externat luni seară, din spitalulunde și-a petrecut ultimele trei zile din cauza noului coronavirus. Acesta a fost transportat cu un elicopter la Casa Albă, iar imediat ce a ajuns și-a scos masca și a declarat că se simte mai bine decât în urmă cu 20 de ani. Faptul că președintele american a cerut să plece din spital și și-a scos masca a stârnit reacții acide din cauza riscului mare de a transmite viroza personalului de la reședința prezidențială.

Trump, care încă are virusul și rămâne contagios, și-a scos masca pentru a fotografiiși a salutat de pe balconul Casei Albe. Ulterior, el a postat pe Twitter un videoclip care îi surprinde întoarcerea la Washington.

Președintele le-a transmis americanilor „să iasă din case” și să nu se teamă de COVID-19.

Cum se simte Donald Trump, după ce a fost externat

Chiar dacă Trump, în vârstă de 74 de ani, nu a mai avut febră în ultimele 72 de ore, iar nivelul său de oxigen este normal, medicii spun că pericolul nu a trecut și i-au recomandat să urmeze tratamentul în continuare. Specialiștii au refuzat să vorbească depsre stare plămânilor liderului, chiar dacă este știut faptul căa primit oxigen suplimentar de două ori în ultimele zile.

Gravitatea bolii lui Trump a făcut obiectul multor speculații, unii experți din domeniul medical declarând că se afla în categoria de risc, din cauza vărstei înaintate, a kilogramelor în plus și că ar putea să dezvoltecomplicații severe sau chiar să moară din cauza bolii.

Medicii l-au tratat cu Remdesivir, care este administrat intravenos și cu un steroid, Dexametazona, care este utilizat în mod normal numai în cele mai severe cazuri.

„Este încă infecțios și va dura aproximativ două săptămâni până când va elimina virusul în mod natural”, a declarat pentru Al Jazeera dr. Ali Fattom.

Trump este cunoscut pentru că a subestimat puterea de transmitere a virusului, sfidând regulile de distanțare socială și apropiindu-se de alți oameni, dar și scoțându-și masca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`