Directorul Oxford Vaccine Group: Există dovezi liniștitoare că nu există o creştere a fenomenului cheagurilor de sânge în urma administrării vaccinului AstraZeneca

Directorul Oxford Vaccine Group: Există dovezi liniștitoare că nu există o creştere a fenomenului cheagurilor de sânge în urma administrării vaccinului AstraZeneca
Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio

Vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford este sigur, dă asigurări universitatea, în urma unor îngrijorări care au condus la suspendarea utilizării vaccinului în mai multe ţări.

Există probe foarte liniştitoare că nu există o creştere a fenomenului cheagurilor de sânge

Există ”probe foarte liniştitoare că nu există o creştere a fenomenului cheagurilor de sânge aici, în Regatul Unit, unde a fost administrată majoritatea dozelor (de vaccin AstraZeneca-Oxford) în Europa”, a subliniat luni, la BBC, profesorulAndrew Pollard, directorulOxford Vaccine Group, care a dezvoltat vaccinul împreună cuAstraZeneca.

Dr. Phil Bryan, lider al siguranței vaccinurilor la Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA), a declarat că oamenii „ar trebui să meargă în continuare și să își facă vaccinul Covid-19 atunci când li se cere acest lucru”.

„Revizuim îndeaproape rapoartele, dar având în vedere numărul mare de doze administrate și frecvența la care cheagurile de sânge pot apărea în mod natural, dovezile disponibile nu sugerează că vaccinul este cauza”.

Prof. Andrew Pollard, director al grupului de vaccinuri Oxford, a declarat că există „riscuri uriașe” cauzate de Covid-19, iar vaccinarea a salvat vieți.

El a adăugat că există „dovezi foarte liniștitoare că nu există o creștere a unui fenomen de cheaguri de sânge aici, în Marea Britanie, unde majoritatea dozelor din Europa au fost administrate până acum”

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), care efectuează o analiză a incidentelor legate de cheaguri de sânge, a declarat că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile sale.

EMA a spus că, începând cu 10 martie, au existat doar 30 de rapoarte de cheaguri la aproape cinci milioane de persoane cărora li s-a administrat vaccinul în toată Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`