Directorul Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Europa: „Măsurile de distanțare socială nu funcționează în nicio formă de transport public, să nu mai spun în aviație”

Directorul Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Europa: „Măsurile de distanțare socială nu funcționează în nicio formă de transport public, să nu mai spun în aviație”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Steve Parsons

Introducerea măsurilor de distanțare socială în aeroporturi este „fizic imposibilă”, a afirmat John Holland-Kaye, directorul Aeroportului Heathrow din Londra, cel mai aglomerat din Europa.

Directorul Heathrow, despre implementarea măsurilor de distanțare socială în aeroporturi

„Măsurile de distanțare socială nu funcționează în nicio formă de transport public, să nu mai spun în aviație”, susține John Holland-Kaye, potrivit BBC.

Totuși, directorul Heathrow a explicat că reprezentanții aeroporturilor vor fi nevoiți să introducă sisteme de screening sanitar, iar pasagerii vor fi puși în situația de a purta măști.

În replică, sindicatul general britanic GMB a subliniat că aeroporturile trebuie să fie prevăzute cu măsuri de distanțare socială, pentru a proteja pasagerii și angajații. Organizația susține că lucrătorii din domeniu se tem să nu contracteze coronavirusul SARS-CoV-2 de la călătorii care revin din state unde pandemia de COVID-19 a produs îmbolnăviri numeroase. În ultimele două săptămâni, trei membri ai GMB, care lucrau pe Heathrow, au murit din cauza bolii infecțioase.

Într-un interviu pentru Press Association, Holland-Kaye a declarat: „Este pur și simplu imposibil din punct de vedere fizic să impui distanțarea socială, indiferent de volumul de pasageri de pe un aeroport”.

El este de părere că trebuie găsită „o soluție mai bună” pentru a face mai sigur traficul aerian: „Constrângerea nu este legată de câți oameni poți băga într-un avion, ci de câți dintre ei vor putea să treacă printr-un aeroport în siguranță”.

Într-un alt interviu, pentru BBC de această dată, directorul Heathrow a explicat că până nu se va putea dezvolta un vaccin, aeroporturile vor trebui să implementeze măsuri pentru a minimiza riscul de infectare, odată ce restricțiile de carantină încep să fie relaxate.

„Acest lucru ar putea include un soi de screening sanitar pentru momentul în care ajungi pe terminal, astfel încât să nu ți se permită să zbori dacă ai temperatură mare”, spune el.

„Pe măsură ce treci prin aeroport, probabil că vei purta o mască de față, cum au făcut-o oamenii din Asia încă de când a apărut SARS (n.r. – virus)”, a mai adăugat acesta.

Michael O`Leary, șeful Ryanair, a sprijinit ideea verificărilor de temperatură.

„Oricine are o temperatură de peste 38 de grade nu va fi lăsat să intre”, a afirmat el pentru BBC.

Între timp, EasyJet a sugerat că ar putea lăsa libere locurile din mijlocul aeronavelor sale, atunci când zborurile vor fi reluate.

GMB a cerut acțiuni urgente pentru protejarea angajaților de pe Aeroportul Heathrow din Londra, după aglomerația din această săptămână. Este vorba despre ziua de marți, când două avioane au aterizat în același timp din aceeași țară, susține uniunea sindicală.

„Nicio măsură de distanțare socială nu a fost implementată în ceea ce era o zonă foarte aglomerată. Acestea nu sunt condiții de siguranță pentru pasageri și nu sunt condiții sigure de lucru pentru membrii noștri. Implementarea măsurilor de distanțare socială este esențială dacă vrem ca membrii noștri și pasagerii de pe aeroporturi să simtă că viețile lor sunt mai importante decât banii”, a declarat Trevlyn McLeod, reponsabilul GMB Londra.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`