Didier Raoult, promotorul hidroxiclorochinei ca tratament pentru coronavirus, aclamat de taximetriști / Profesorul vorbește de rezultate „spectaculoase”: „Toată lumea îmi va da dreptate” (VIDEO)

Didier Raoult, promotorul hidroxiclorochinei ca tratament pentru coronavirus, aclamat de taximetriști / Profesorul vorbește de rezultate „spectaculoase”: „Toată lumea îmi va da dreptate” (VIDEO)
Captură Video

Profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Universitar Medical din Marsilia, care tratează pacienţii COVID-19 cu hidroxiclorochină, a fost aclamat joi de şoferii de taxi, iar imaginile au devenit virale pe internet. În ultimii 30 de ani, Raoult a tratat peste 4.000 de oameni care sufereau de infecții pulmonare acute, iar de zece zile aplică o schemă pe bază de hidroxiclorochină. El este convins că tratamentul său este eficient și a susținut că medici din toată lumea îl caută pentru a le împărtăși din cunoștințele sale. În schimb, profesorul s-a arătat jignit de faptul că unii dintre colegii săi de breaslă francezi nu au încredere îl el, iar autoritățile locale privesc, de asemenea, cu suspiciune metodele sale. Chiar și așa, în fața presiunii interne, ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a anunțat că tratamentul lui Didier va fi testat la o scară mai mare. De când a izbucnit epidemia de coronavirus, medicul francez a venit cu mai multe teorii care au împărțit lumea medicală în două.

Medicul francez Didier Raoult, aclamat de taximetriști pentru tratamentul cu hidroxiclorochină aplicat pacienților COVID-19

Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene, a fost aclamat, joi, de șoferii de taxi, pentru eforturile sale în lupta cu epidemia de coronavirus.

Sursă Video: La Provence

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De zece zile, acesta administrează pacienților COVID-19 un tratament pe bază de hidroxiclorochină. După șase zile, el a constatat că doar 25% dintre ei mai aveau coronavirus. În schimb, după același interval, procentul celor rămași infectați în rândul celor care nu au primit tratamentul era de 90%.

Dar chiar unii dintre colegii lui îi pun la îndoială metodele. Și Guvernul francez s-a arătat sceptic dar, în fața presiunilor interne, ministrul Sănătății, Olivier Véran, a anunțat că schema de tratament a lui Raoult va fi aplicată la o scară mai mare.

Profesorul s-a arătat jignit că metodele sale sunt puse la îndoială chiar în țara sa.

„Problema cu această ţară este că oamenii care vorbesc sunt niște ignoranți. Am făcut un studiu ştiinţific despre clorochină şi viruşi acum 13 ani. Ulterior, alte patru studii ale altor autori au demonstrat că coronavirusul este sensibil la clorochină. E strigător la cer că decidenții nu sunt informați despre progresele din știință. În experimentele noastre am decis să adăugăm un tratament cu azitromicină pentru a evita infecţiile secundare bacteriene. Rezultatele au fost spectaculoase. Sunt medici care îmi scriu zilnic din toată lumea, numai aici nu e clar cine sunt eu. În final, toată lumea îmi va da dreptate”, a declarat Didier Raoult, potrivit Le Parisien.

Didier Raoult: Povestea celui de-al doilea val de coronavirus este o fantezie

Profesorul francez a respins teoria că virusul provine dintr-un laborator și a precizat că SARS-CoV-2 ar putea fi o boală sezonieră.

De asemenea, el a ținut să contrazică studiile care vorbesc despre un al doilea val de îmbolnăviri, în toamnă: „Povestea reculului este o fantezie inventată în timpul gripei spaniole. Epidemiile au dispărut în timp înainte de a exista vreun fel de mendicament pentru a le combate”.

„Este posibil ca în termen de o lună să nu mai existe cazuri de COVID-19 în țările din zona temperată”, a mai precizat el.

De altfel, un studiu arată că România ar urma să scape în proporție de 97% de epidemia de COVID-19 la sfârșitul lunii mai și complet la finele lui august.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie