CORONAVIRUS | Spania: Numărul deceselor scade la 683 de persoane în 24 de ore, ajungând la un total de 15.238

CORONAVIRUS | Spania: Numărul deceselor scade la 683 de persoane în 24 de ore, ajungând la un total de 15.238
FOTO: Hepta

Potrivit celor mai recente date dinSpania, 683 de persoane infectate cucoronavirusși-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, număr în scădere față de raportarea din ziua anterioară (757 de decese pe 8 aprilie).

Astfel, numărul total de decese înregistrate ajunge la 15.238.

Totodată, se înregistrează152.446 de persoane infectate cu COVID-19 de la declanțarea pandemiei, dar și 52.165 de vindecați,Spaniarămânând în continuare a doua cea mai afectată țară din lume de COVID-19, după SUA.

Extinderea stării de urgență, încă o necesitate

Președintele Guvernului, Pedro Sánchez, a apărat în Congresul Deputaților propunerea de extindere a stării de urgență până la data de 26 aprilie, deoarece sunt măsuri de protecție ce servescpentru a ține pandemia „sub control”, dar și pentru a permite serviciului de sănătate timp să se recupereze, notează El Pais.

„Acestea sunt cele mai dificile zile din viața noastră”, a declaratSánchez.

Acesta a mai afirmat căSpania se apropie de vârful pandemiei,pe măsură ce decesele înregistrate de la o zi la alta scad din nou și că după ce numărul de noi infecții va fi ținutsub control, o „revenire progresivă la normal” va începe, iar economia își va reveni.

„Este clar că economia spaniolă va trebui să intre în datorii și va trebui să luăm resurse din generațiile viitoare pentru a face față pandemiei”, a adăugat premierul, notează BBC.

Între timp, oficialii încearcă să obțină măști de protecție pentru toți cetățenii, acestea fiind foarte greu de obținut în această perioadă.

Madrid rămâne epicentrul pandemiei deCOVID-19înSpania.

Aici sunt raportate aproximativ 65% din decesele semnalate în întreaga ţară şi aproximativ 40% dintre cazurile confirmate de contagiere.La fiecare sfert de oră, mașinile mortuare opresc în fața crematoriului de la cimitirul Almudena din Madrid, iardouă partinoare sunt folosite că morgi temporare – numărul inmormantarilor din aceste zile este de două sau chiar trei ori mai mare că de obicei.

Spania a mai anunțatlansarea unei aplicațiipentru telefoanele mobile, prin care cetățenii vor putea fi localizați, astfel încât deplasările inutile să fie depistate rapid.

Ministerul Economiei dinSpania, condus de Nadia Calvidno, prin departamentul de digitalizare și inteligență artificială, a declarat că aplicația va permite autorităților din domeniul sănătății să își localizeze toți cetățenii în „scopul de a verifica dacă aceștia se află în comunitatea din care afirmă că fac parte”, noteazăEl Pais.

De asemenea, noua aplicaţie va permite utilizatorilor prin intermediul unui chestionar să indice simptomele pentruCOVID-19(tuse, febră, dificultăţi respiratorii, dureri musculare), să le evalueze cu regularitate şi să primească – în funcţie de rezultate – instrucţiuni şi recomandări adaptate pentru fiecare caz.

La nivel mondial,numărul îmbolnăvirilor a depășit pragul de 1,5 milioane, fiind și peste 88.500 de decese înregistrate. Alți peste 48.000 de oameni sunt în stare gravă sau critică. În schimb, numărul celor care s-au vindecat a depășit 330.500.

În continuare, Statele Unite,SpaniașiItaliasunt țările care înregistrează cele mai multe infectări cu COVID-19

Urmăriți B1TV.ro și pe
`