Cutremur puternic în vestul Turciei: S-a resimțit de la Istanbul la Atena. Mai multe clădiri s-au prăbușit în Izmir. „A fost un seism foarte mare, cu greu am putea avea altul mai mare” (FOTO și VIDEO)

Cutremur puternic în vestul Turciei: S-a resimțit de la Istanbul la Atena. Mai multe clădiri s-au prăbușit în Izmir. „A fost un seism foarte mare, cu greu am putea avea altul mai mare” (FOTO și VIDEO)

UPDATE, 30 octombrie, ora 15.17: Centrele seismologice internaționale au anunțat că seismul produs în Marea Egee a fost de 7 grade pe scara Richter. Autoritatea turcă pentru administrarea dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă susține, însă, că magnitudiea a fost de 6,6.

Foto: Hepta

El s-a resimțit puternic atât în Grecia, cât și în Turcia. În Izmir,al treilea cel mai mare oraș al Turciei, mai multe clădiri s-au prăbușit. Imagini surprinse la fața locului îi arată pe oameni ieșind disperați din case. Alții caută în derâmături.„Unii dintre concetățenii noștri sunt prinși sub dărâmături”, a declarat ministrul Mediului, Murat Kurum.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursă Video:ܡܐܪܝܘ / Twitter

Cutremur puternic în vestul Turciei

„A fost un cutremur foarte mare, cu greu am putea avea altul mai mare”, a declarat Eftyhmios Lekkas, directorul Organizaţiei elene pentru planificare antiseismică.

Foto: Hepta

Televiziunea publică din Grecia a transmis că pe insula Samos s-a produs și un mic tsunami. Și aici sunt raportate pagube materiale.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un cutremur de magnitudine 6,6pe scala Richter a avut loc, vineri, în largul insulei grecești Samos, la Marea Egee. El a fost resimți până în capitala Greciei, Atena, care este situată la aproximativ 300 de kilometri distanţă, dar și în Istanbul, Turcia.

Potrivit Institutul Geodinamic al Observatorului din Atena, cutremurul s-a produs la ora locală 13.51, care este și ora României, la o adâncime de 10 kilometri și la 19 kilometri nord-vest de insulă.

În schimb, Centrul Seismologic European la Mediterana a anunțat că seismul a avut o magnitudine de 7.

Mai multe imobile și drumuri din Samos au fost avariate. De asemenea, presa din Turcia notează că în oraşul de coastă Izmir s-au prăbuşit câteva clădiri.Clipul postate pe rețele sociale îi arată pe oameni ieșind disperați din case. Ații caută prin dărâmături.

Cutremur puternic în vestul Turciei

Clădiri prăbușite în Izmir, după un cutremur în Marea Egee

Cutremur puternic în largul Insulei greceşti Samos. Seismul s-a resimțit la Atena și Istanbul. Mai multe clădiri din Izmir s-au prăbușit

Urmăriți B1TV.ro și pe
`