CORONAVIRUS | Cum sunt tratați pacienții cu COVID-19 în spitalele din Germania: „Pe terapie 2-3 pacienți pentru o asistentă. Verificarea oxigenarii în sânge se face cam la 2-3 ore / Mărturiile unor românce

CORONAVIRUS | Cum sunt tratați pacienții cu COVID-19 în spitalele din Germania: Pe terapie 2-3 pacienți pentru o asistentă. Verificarea oxigenarii în sânge se face cam la 2-3 ore / Mărturiile unor românce

O româncă din Germania dă detalii, într-o postare pe Facebook, despre cum sunt tratați pacienții cu cu COVID-19 într-o unitate medicală din această țară. Aceasta explică faptul că persoanele internate cu suspiciune de infectare cu coronavirus sunt monitorizate foarte strict chiar dacă aparent se simt bine.

O analiză a gazelor din sânge poate arăta dacă aceștia au greutate în resprație, iar monitorizarea lor este foarte importantă pentru că insuficiența respiratorie poate progresa foarte rapid.

Îndrăznesc să împărtășesc și din mica mea experiență cu pacienți din Germania. Am văzut la știri că se plâng pacienții în România că nu sunt monitorizați. Știu că e lipsă de personal, dar mai știu și că pacientul cu COVID-19 NU este un pacient cu gripă!

Și vă dau exemplu concret: pacient tânăr fără comorbidități relevante este internat direct cu suspiciune de corona cu febră până la 41 (apropo, aici toți fac 40-41! Temp. ft ridicată tb. să ridice suspiciune!) și tuse uscată. La internare nu acuză dispnee, se recunoaște însă din analiza gazelor din sânge arterial că toți hiperventilează! Prin urmare noi îi monitorizăm ft strict, cu gaze la fiecare 6 ore, pt că poate progresa ft rapid insuficiența respiratorie. Pacientul avea 6 litri de oxigen și spunea stând pe marginea patului că-l deranjează doar tusea, nu acuza nici un fel de dispnee! A ajuns în 48 de ore de la 2 la 6 litri, peste noapte la 8-10, motiv pt care în următoarea zi a fost intubat electiv pe secția de terapie intensivă.

Pacienții din România care nu sunt monitorizați strict nu vor acuza nimic nici dacă au valori ale gazelor catastrofale, nu vă bazati pe tabloul clinic! Dacă vor fi lăsați într-un salon pe motiv că se simt bine se ajunge la deces brusc, cum s-a și întâmplat de altfel deja …
Aici s-a dat ordin ca în fiecare spital să existe cel puțin două astfel de secții pt pacienții corona, unde se lucrează în schimburi, iar medicii de pe aceste secții nu au nici un alt fel de contact cu alți pacienți
”, a scris Nicoleta Alina Popa, pe Facebook.

Referiror la faptul că în România persoanele cu suspiciune de COVID-19 sunt șinute sub observașie la domiciliu, aceasta a precizat că și în Germania există această practică, în cazul celor care nu au factor de risc, adică vârsta de peste 65 de ani și alte probleme de sănătate (boli pulmonare, diabet sau hipertensiune.

Și noi ținem acasă dacă nu are factori de risc (peste 65, boli pulmonale/cv, diabet sau hipertensiune), pentru că deja avem mult prea mulți să-i internăm pe toți. Sunt monitorizați de medicii de familie sau sună de urgență dacă apar simptome noi …”, a completat aceasta.

Despre felul în care sunt tratați pacienții din Germania a scris o altă romîncă, precizând că aceștia folosesc un traseu unic în spital.

Tot experiența din Germania. S-au înființat 3 secții noi. Prima este la parter separată de urgențe, unde se face trierea. Dacă apar pacienți, întâi sunt triați acolo și așteaptă acolo. Sunt văzuți de pneumolog/ internist. Cei asimptomatici sunt lăsațiacasă. Cei cu simptomatologie ușoară sunt internați pe o secție normală și fiecare e izolat. Nu există monitoare acolo. Varianta 2 este secția corona unde fiecare cameră are propriul sistem de aerisire și montor. Ce se înrăutățeste de aici pleacă pe terapie cu intubare. Nu se face oxigenare non invazivă datorită aerosolilor care se produc. Intubarea RSI. S-au blocat 2 săli de operație pt ei. S-a instituit în spital un traseu unic pt ei. Gen anumite lifturi sunt blocate pt ei și urcă doar la anumite etaje. La recepție s-a făcut un culoar pe unde pacienții își așteaptă rândul pt internare (câțiva care mai trebuie tratați). Aparținătorii nu mai intră în spital. Angajații intră pe intrare separată. Chioșcurile, florăriile și micul restaurant închis. Deci pacienții nu mai au motive să stea împreună. Măștile ffp3 sunt raritate și aici. Tratamentl ards lui se face conform schemelor. Gen la 6 ore modificarea poziției. Pe terapie 2 – 3 pacienți pt 1 asistentă. Verificarea oxigenarii în sânge se face cam la 2-3 ore daca nu există modificări ale poziției pacientului sau a stării generale. Momentan s-a întrebat cine vrea să lucreze voluntar din cei tineri care lucrează deja cu pacienți critici. Ajutorul nespecializat se încearcă să se evite (cât se mai poate)…. Aici vorbim de asistente și medici care nu au experiență cu pacienți critici. În felul acesta se evită panica personalului și riscul de infectare a personalului care nu știu să evite ușor contaminarea. Nu se fac rapoarte de gardă în număr mare. Cam asta e până acum. Încă nu pot spune că avem f multe cazuri. Sunt doar câteva experiențe împărtășite”, a scris o altă româncă.

Amintim, în acest context, că numărul testelor efectuate în Germania pentru depistarea nouluicoronavirusa ajuns la 500.000 pe săptămână.

„Așa s-ar explica șirata relativ mică de decese provocate de Covid-19 în Germania”, a explicat virusologul Christian Drosten, potrivitReuters.

Acest lucru înseamnă că autoritățile au cunoștință de mai multe cazuri, inclusiv de cele mai ușoare.

În Germania, potrivit ultimelor date există 43.646 de cazuri confirmate. Numărul deceselor a ajuns la 239.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:34 - O specie de prădător, fără dușmani naturali, face prăpăd în Delta Dunării. Localnicii sunt devastați de pierderile suferite
22:26 - Alarma dată de un bărbat din Ploiești duupă ce vecinii nu au răspuns la ușă. Ce au găsit polițiștii
22:25 - Drulă, despre vila pentru Iohannis: Are 1.200 mp. Cine locuiește în 1.200 mp?? Iar renovarea costă 9 milioane de euro, aproape cât tot bugetul RAAPPS pe un an (VIDEO)
22:06 - Ce spune Traian Băsescu despre amenințările nucleare ale Rusiei. „Ei sunt conștienți că vor primi o armă nucleară ca lovitură împotriva lor”
22:01 - Cătălin Drulă: „Toată lumea confirmă că acolo sus, aproape de turul 2, este Elena Lasconi. Oamenii chiar au devenit foarte interesați. Își dau seama că nu vor o finală Ciolacu-Simion” (VIDEO)
21:48 - O familie de americani, fascinată de un obiect turistic din România. „Este o experiență pe care oricine ar trebui să o aibă”
21:38 - Drulă, despre Ciolacu: „Știți oameni obișnuiți care n-au avut nicio activitate până la 38 de ani și nicio idee genială, dar zboară cu jetul privat? Eu nu” (VIDEO)
21:34 - Neamț reținut în Rusia pentru atac cu bomba la o conductă de gaz. Ce au găsit polițiștii în mașina lui
21:18 - Roxana Mînzatu a devenit vicepreşedinte al Comisiei Europene și comisar european. PE a pus capăt blocajului
21:05 - Trenurile vechi din depoul Grivița, sursă de poluare pentru bucureșteni. „Este aproape imposibil să deschizi geamul”