Cum se pregătește Trump de cele mai așteptate dezbateri prezidențiale din lume: Cu Biden în vizor, președintele SUA a schimbat tactica aleasă în 2016 / Documentar de excepție despre Donald Trump, pe B1 TV

Cum se pregătește Trump de cele mai așteptate dezbateri prezidențiale din lume: Cu Biden în vizor, președintele SUA a schimbat tactica aleasă în 2016 / Documentar de excepție despre Donald Trump, pe B1 TV
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Erin Scott - Pool Via Cnp

Donald Trump a ales o nouă abordare pentru viitoarele dezbateri prezidențiale, încercând o tactică diferită de cea din2016 – de această dată,exersează, potrivit Fox News. Cetățenii SUA își vor alege președintele pentru următorii patru ani în 3 noiembrie 2020, iar lupta se dă între liderul republican de la Casa Albă și contracandidatul său democrat, fostul vicepreședinte Joe Biden.

B1 TV difuzează în exclusivitatedocumentarul „VIAȚA LUI DONALD TRUMP”, vineri, 4 septembrie, de la ora 22.00, respectiv în reluare duminică, 6 septembrie, de la ora 16.

Cu Biden în vizor, președintele SUA a schimbat tactica aleasă în 2016

Într-un material publicat vineri, Politico susține că președintele în exercițiu studiază reacțiile lui Joe Biden în dezbateri și alte situații, încercând să îl pună în încurcătură pe contracandidatul democrat, într-un efort care vizează stârnirea unor răspunsuri incoerente sau nesatisfăcătoare, astfel încât să alimenteze linia de discurs construită în jurul vârstei pe care o are fostul vicepreședinte american. Concret, echipa lui Trump caută cuvinte cheie, fraze, sintagme, sloganuri, care să îl facă pe Biden să își iasă dinfireîn timpul dezbaterii.

În timpul campaniei din anul 2016, Donald Trump, candidat la acea vreme, a sărit peste repetiția pentru prima fază a dezbaterilor. El a refuzat să facă o dezbatere falsă și nu a acceptat ca vreo persoană să joace rolul lui Hillary Clinton, contracandidata sa de atunci. Mai mult decât atât, el a refuzat până și să simuleze pararea întrebărilorde genul celor puse de moderatori ostili.

Practic, în urmă cu patru ani, pregătirile s-au rezumat la niște mese rotunde, în cadrul cărora oameni precum Steve Banon, Ivanka Trump și Jared Kushner, jurnalista Laura Ingraham, respectiv o serie de guvernatori republicani îi puneau întrebări.

Cu toate acestea, cum Donald Trump este de părere că lupta politică din prima rundă cu Hillary Clinton a fost un eșec, de această dată a schimbat tactica, lucru confirmat de oficiali ai Casei Albe, consilieri de campanie și sfătuitori externi.

Cum se pregătește Trump de cele mai așteptate dezbateri prezidențiale din lume

În vârstă de 74 de ani, Donald Trump plănuiește să îl atace pe contracandidatul său cu trei ani mai bătrân pe subiecte precum acuitatea mentală, încercând să găsească diverse povești, cuvinte sau fraze care să sporească frustrarea lui Joe Biden.

Consilieri de top ai lui Donald Trump au început să discute despre dezbateri încă din debutul lunii august, la complexul de golf pe care președintele american îl deține în New Jersey. Munca lor se va intensifica în următoarele săptămâni, pe fondul Convenției Naționale Republicane.

Joe Biden este un politician diferit de Hillary Clinton, care s-a portretizat mereu pe sine drept un om obișnuit (n.r. – „Average Joe”), care și-a construit cariera prin muncă.

Sincronizarea ca timp, punerea în scenă și memorarea sunt aspecte cu care însuși Trump a recunoscut că se simte inconfortabil, dar toate elementele trebuie perfecționate până la momentul 29 septembrie, când este programată prima dezbatere.

Multe dintre repetiții au loc în afara Casei Albe, adesea în New Jersey, și până acum echipa a desfășurat cel puțin trei sesiuni de pregătire. Au încercat să organizeze una la fiecare 10 zile.

În orice caz, atacurile lui Trump la adresa politicilor promovate de democrați, pe care le-a catalogat drept unele specifice stângii radicale– pe un spectru larg de sectoare, precum taxele, avortul, imigrația și altele – par să îi fi adus președintelui în exercițiu ceva mai multă popularitate în rândul nehotărâților.

Politico mai susține că Donald Trump plănuiește să se lege de istoricul de 47 de ani al lui Joe Biden în Senat, ceea ce ar putea semnala o posibilă revenire a sloganului referitor la „golirea mlaștinii”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`