COVID-19: Vladimir Putin dă asigurări că are situația sub control, deși numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus a explodat în Rusia

COVID-19: Vladimir Putin dă asigurări că are situația sub control, deși numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus a explodat în Rusia
foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Guneev

În ciuda faptului că numărul infectărilor cu COVID-19 a explodat în Rusia, preşedintele Vladimir Putin susține că autorităţile de la Moscova gestionează fără probleme criza sanitară cauzată de COVID-19, relatează Reuters.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Putin s-a adresat cetățenilor ruși printr-un mesaj în care transmite că sărbătoarea religioasă va întări speranţa şi credinţa ruşilor. Liderul rus a precizat că ţara are toate resursele pentru a face ceea ce este necesar pentru sănătatea oamenilor şi a economiei.

“Fiecare nivel al puterii munceşte într-un mod organizat, responsabil şi oportun. Situaţia este sub control total. Toată societatea noastră este unită în faţa ameninţării comune”, a precizat Putin.

Rusia a raportat duminică o creștere record a cazurilor de COVID-19 , cu 6.060 de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus bilanțul la nivel național la 42.853, au declarat oficialii de la Moscova.

Pe fondul pandemiei, președintele rus, Vladimir Putin, nu a mai participat la slujba de Paște în acest an, ci a vizita în schimb capela situată la reședința sa, unde va aprinde o lumânare, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

„Președintele nu va merge la biserică și va rămâne acasă. După cum știți, acum locuiește și lucrează la reședința de stat Novo-Ogaryovo”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia, acuzată că ascunde datele reale

Mai multe voci din lumea medicală susțin că autoritățile de la Kremlin ascund datele reale cu privire la situația pandemiei înRusia.

Anastasia Vasilyeva, liderul Uniunii Medicilor dinRusia,a acuzat autoritățile ruse că ascund numărul deceselorprovocate de noul coronavirus.

„Când planeta se confruntă cu o pandemie de coronavirus,Rusiase confruntă cu o epidemie de pneumonie. Ca de obicei, ne confruntăm cu minciunile autorităţilor”, a declarat medical de 36 de ani, într-un clip postat pe Youtube, citează Business Insider.

Mai mult, aceasta a continuat spunând că medicii sunt expuși infectării atunci când tratează pacienții cu coronavirus, neavând echipament de protecție adecvat. Acesta este motivul care a determinat-o să lanseze o strângere de fonduri. Apelul ei a fost urmat de mii de cetățeni ruși care au donat 3,5 milioane de ruble, aproximativ 45.500 de dolari.

„Am strâns bani în toată ţara, pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, în timp ce autorităţile noastre vând PSR către Statele Unite. Este o bătaie de joc”, a scris medical pe internet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`