COVID-19: Un sindrom misterios asociat cu noul coronavirus a cauzat moartea mai multo copii în New York

COVID-19: Un sindrom misterios asociat cu noul coronavirus a cauzat moartea mai multo copii în New York
Foto: Hepta - Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

Un sindrom inflamator rar asociat cu noul coronavirus a cauzat moartea a trei copii în New York, a anunțat, sâmbătă, Andrew Cuomo, guvernatorul statului american. Asta în condițiile în care, cu o zi înainte, guvernatorul anunțase decesul unui copil de cinci ani din aceeași cauză, scrie nytimes.com.

Lumea medicală este îngrijorată în privința acestui sindrom acut care reprezintă un nou risc major pentru copii în contextul pandemiei de COVID-19.

Mai mulți copii din News York, infectați cu COVID-19 au fost diagnisticați cu un sindrom misterios pe care medicii nu îl înțeleg încă pe deplin, asemănător cu cu șocul toxic sau boala Kawasaki.

Care sunt simptomele bolii misterioase la copiii, asociate cu COVID-19

Zeci de copii, dintre care mulți infectați cu COVID-19, au fost spitalizați în New York cu sindromul care a fost semnalat și în mai multe țări europene. Mulți dintre copiii, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani, au prezentat simptome asociate cu șocul toxic sau boala Kawasaki, o boală rară la copii care implică inflamația vaselor de sânge, inclusiv arterele coronare, a declarat departamentul de sănătate al orașului. Majoritatea copiiilor au avut febră și mulți au avut erupții, vărsături sau diaree.

Conjunctivita sau inflamația ochiului și ganglionilor limfatici umflați sunt, de asemenea, simptome ale bolii Kawasaki.

Covid-19, boala cauzată de coronavirus, tinde să fie mult mai periculoasă pentru persoanele în vârstă și pentru cei care prezintă comorbidități. Copiii sunt mai puțin susceptibili să se îmbolnăvească grav decât adulții. Dar unii dintre aceștia o fac.

Medicii din cadrul Pediatric Intensive Care Society (PICS) din Marea Britanie au observat „o creştere redusă în numărul de cazuri de copii bolnavi critic, ce prezintă un tablou clinic neobişnuit”, depistând în acest sens „o stare inflamatorie la nivelul mai multor sisteme”, aceste simptome fiind similare cu noul coronavirus.

În urma trimiterii unui comunicat de către oficialii sanitari, Serviciul Naţional de Sănătate (National Healt Service – NHS) a emis o alertă, semnalând „o aparentă creştere a numărului copiilor de toate vârstele, care prezintă o stare inflamatorie la nivelul unor sisteme, necesitând terapie intensivă în Londra şi în alte regiuni”.

Bilanț îngrijorător în rândul copiiilor infectați cu COVID-19

În ultimele săptămâni, medicii din întreaga lume au observat că un număr de copii sunt bolnavi de o boală misterioasă care pare a fi legată de coronavirus. În unele cazuri, simptomele par similare cu boala Kawasaki, o boală rară din copilărie care determină inflamația vaselor de sânge. Până în prezent, numărul de cazuri a fost mic, dar este important, având în vedere că mulți dintre copiii spitalizați pentru boală au testat pozitiv și coronavirusul.

Nici Organizația Mondială a Sănătății, nici Centrele de Control și Prevenire a Bolilor nu au verificat o legătură între boala Kawasaki și coronavirus, dar OMS investighează „de urgență” posibilitatea,

Peste 70 de copii au fost depistați cu această boală în New York, pe care specialiștii o numesc și „sindrom inflamator multisistem pediatric”. În total, aproape 100 de cazuri au fost confirmate în șase țări de la începutul pandemiei de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”