SUA: Mai mulți copii au fost internați cu un sindrom misterior, pe care medicii nu îl înțeleg, posibil asociat cu COVID-19

SUA: Mai mulți copii au fost internați cu un sindrom misterior, pe care medicii nu îl înțeleg, posibil asociat cu COVID-19
Foto: Hepta - Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

Autoritățile medicale din New York au emis o alertă în care precizează că un sindrom misterios pe care medicii nu îl înțeleg încă pe deplin a fost descoperit la copiii infectați cu noul coronavirus.

Cincisprezece copii, dintre care mulți infectați cu COVID-19, au fost spitalizați recent în New York cu un sindrom misterios pe care medicii încă nu îl înțeleg pe deplin, dar care a fost semnalat și în mai multe țări europene, au anunțat luni seara oficiali sanitari. Mulți dintre copiii, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani, au prezentat simptome asociate cu șocul toxic sau boala Kawasaki, o boală rară la copii care implică inflamația vaselor de sânge, inclusiv arterele coronare, a declarat departamentul de sănătate al orașului.

Niciunul dintre pacienții cu acest sindrom depistați în New York nu a murit, potrivit unui buletin al departamentului de sănătate, care descrie boala ca fiind un „sindrom inflamator multisistem potențial asociat cu Covid-19”. Comisarul de sănătate al statului, dr. Howard A. Zucker, a declarat că oficialiiinvestighează acest sindromu neexplicat, scrie nytimes.com.

Sindromul a fost identificat și în statele europene

Sindromul a primit o atenție din ce în ce mai mare în ultimele săptămâni, după ce au început să apară cazuri în țările europene lovite puternic de coronavirus. „Există câteva descrieri recente rare ale copiilor din unele țări europene care au prezentat acest sindrom inflamator, care este similar cu sindromul Kawasaki, dar pare a fi foarte rar”, a spus dr. Maria Van Kerkhove, un om de știință al Organizației Mondiale a Sănătății. la un briefing săptămâna trecută.

Recent, medicii din cadrul Pediatric Intensive Care Society (PICS) dinMarea Britanieau observat „o creştere redusă în numărul de cazuri de copii bolnavi critic, ce prezintă un tablou clinic neobişnuit”, depistând în acest sens „o stare inflamatorie la nivelul mai multor sisteme”, aceste simptome fiind similare cu noulcoronavirus.

În urma trimiterii unuicomunicatde către oficialii sanitari, Serviciul Naţional de Sănătate (National Healt Service – NHS) a emis o alertă, semnalând „o aparentă creştere a numărului copiilor de toate vârstele, care prezintă o stare inflamatorie la nivelul unor sisteme, necesitând terapie intensivă în Londra şi în alte regiuni”, citeazăCNN.

Covid-19, boala cauzată de coronavirus, tinde să fie mult mai periculoasă pentru persoanele în vârstă și pentru cei care prezintă comorbidități. Copiii sunt mai puțin susceptibili să se îmbolnăvească grav decât adulții. Dar unii dintre aceștia o fac. În New York, șase copii au murit de Covid-19, potrivit datelor departamentului de sănătate.

Rapoartele copiilor bolnavi care prezintă sindromul neexplicat din New York circulă de câteva zile, dar luni a fost prima dată când autoritățile sanitare ale orașului au avertizat medicii să fie în căutarea pacienților care ar putea avea acest sindrom.

Care sunt manifestările sindromului misterios

Buletinul a spus că majoritatea celor 15 copii au avut febră și mulți au avut erupții, vărsături sau diaree. De când au fost spitalizați, cinci dintre ei au avut nevoie de un ventilator mecanic care să îi ajute să respire, iar cei mai mulți dintre cei 15 „au necesitat susținerea tensiunii arteriale”.

„Spectrul complet al bolii nu este încă cunoscut”, a spus buletinul. Dintre cei 15 pacienți, cei mai mulți au fost testați pozitiv pentru coronavirus sau au fost găsiți, prin testarea anticorpilor, probabil că au fost anterior infectați.

Comisarul de sănătate al orașului, dr. Oxiris Barbot, a declarat într-o declarație: „Chiar dacă relația acestui sindrom cu Covid-19 nu este încă definită, și nu toate aceste cazuri s-au dovedit pozitive pentru Covid-19 prin testul ADN sau serologie, natura clinică a acestui virus este astfel încât cerem tuturor furnizorilor să ne contacteze imediat dacă văd pacienți care îndeplinesc criteriile expuse. ”

Conjunctivita sau inflamația ochiului și ganglionilor limfatici umflați sunt, de asemenea, simptome ale bolii Kawasaki.

Departamentul de sănătate a identificat cei 15 pacienți prin contactarea unităților de terapie intensivă pediatrică din spital din întreagul oraș în ultimele zile.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie