COVID-19: Polonia ia în calcul repornirea graduală a economiei începând cu data de 19 aprilie

COVID-19: Polonia ia în calcul repornirea graduală a economiei începând cu data de 19 aprilie
Lukasz Szumowski, sursa foto: DPA Images / Hubert Mathis

Polonia va renunța la o parte din restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus și va începe relansarea economică începând cu data de 19 aprilie, când acivitatea va fi treptat reluată, a declarat ministrul Sănătății din Polonia, Lukasz Szumowski.

Anunțul a fost făcut în contextul în care în urmă cu câteva săptămâni au fost introduse mai multe măsuri de către Guvernul de la Varșovia pentru limitarea pandemiei de COVID-19, transmite Reuters.

Un alt oficial a precizat că primele măsuri de ridicare a restricțiilor vor viza redeschiderea magazinelor.

Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiți pentru a ajuta pacienții cu COVID-19 sanguină.

Alte state care plănuiesc relansarea economică

Oficialii polonezinu sunt singurii care invocă perspectiva ridicării restricțiilor în vederea relansării economice. La rândul ei Administrația Trump ia în calcul ca pe data de 1 mai să fie luate primele măsuri de relaxare a restreicțiilor impuse înSUA pe fondul extinderii infecțiilor provocate de COVID-19, a declarat duminică şeful Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA), Stephen Hahn.

Dezbaterea privind relaxarea restricțiilor impuse înSUAare loc în contextul în care Johns Hopkins University redus previziunile de mortalitate la 60.000 până la 4 august, de la minim 100.000, cu menţinerea măsurilor de distanţare socială, notează Reuters. În aceste condiții,Donald Trumpa reluat dezbaterea privind o redeschidere neîntârziată a economiei.

Asta deși SUA a devenit cea mai afectată țară din cauza pandemiei de COVID-19. numărul total al cazurilor fatale pe fondul pandemiei deCOVID-19a ajuns la 23.529, fapt ce transsformăSUAîn cea mai îndoliată ţară din lume din cauza noului coronavirus.

Un alt stat unde activitatea economică a fost deja reluată, deși continuă să fie puternic afectată de criza COVID-19 este Spania. PremierulPedro Sancheza anunțat că, începând de luni, mai multe companii își vor relua activitatea, deoarece țara pur și simplu nu-și mai poate permite să rămână blocată.

Anunțul a fost făcut în contextul în careSpaniaa depășit Italia și a devenit țara europeană cu cel mai mare număr de infectări cu coronavirus.

Guvernul de la Roma a decis prelungirea carantinei

Pe de altă parte, un set de măsuri similare nu vor fi luate și în cazul Italiei. Aici carantina va fi prelungită până cel puțin la data de 3 mai, a anunțat premierul Italiei GiuseppeConte,

Din 14 aprilie, însă, își vor relua activitatea fabrici din mai multe sectoare și mai multe magazine cum sunt, de exemplu, librăriile și magazinele pentru nou-născuți.

După 3 mai, premierul Italiei a explicat că pot exista relaxări suplimentare. Însă Italia va fi departe de a reveni prea curând la momentul anterior crizei cauzată de COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`