COVID-19: Guvernul britanic ar urma să introducă pașapoartele pentru imunitate în următoarele luni

COVID-19: Guvernul britanic ar urma să introducă pașapoartele pentru imunitate în următoarele luni
sursa Foto: hepta.ro / DPA Images / Andrew Parsons

Firmele din domeniul tehnologic sunt în discuții cu guvernul britanic pentru crearea pașapoartelor pentru imunitatenecesare pentru a ajuta britanicii să se întoarcă în siguranță la muncă folosind testarea pe scară largă pentru depistarea noului coronavirusu și pentru recunoașterea facială.

Biometria facială ar putea fi utilizată pentru a ajuta la furnizarea unui certificat digital – uneori cunoscut sub numele de pașaport de imunitate – care să demonstreze că lucrătorii care au avut Covid-19 sunt vindecați, ca o posibilă modalitate de a ușura impactul asupra economiei și a întreprinderilor de la distanțarea fizică continuă.

Se înțelege că firma Onfido din Marea Britanie, specializată în verificarea identităților oamenilor folosind biometrie faciale, a prezentat guvernului planuri detaliate și este implicată într-o serie de negocieri privind acest tip d epașaport care ar putea fi lansat în toată Marea Britanie.

Propunerile sale, care au ajuns în etapele pilot în alte țări, ar putea fi executate în câteva luni, spune acesta. Firma ar putea folosi teste de anticorpi – care dovedesc dacă cineva a avut virus – sau teste antigene, care arată infecțiile actuale, scrie theguardian.com.

Experții spun că se află în „stadiul de descoperire” a ceea ce ar putea fi adaptat ulterior pentru cerințelee guvernului britanic, dar dezvoltarea unui tip de certificat de sănătate prin intermediul tehnologiei de aplicații capătă deja contur. Organizația Mondială a Sănătății a emis, de asemenea, un avertisment cu privire la încercările de a oferi oamenilor asigurare falsă printr-o schemă de pașapoarte.

Luni, Boris Johnson va solicita țărilor să se reunească într-un „efort cu adevărat global” pentru a învinge coronavirusul, în timp ce el co-găzduiește o Conferință internațională privind răspunsul la criza COVID-19.

În weekend, două firme au făcut progrese în dezvoltarea testelor de anticorpi. Producătorul elvețian de medicamente Roche a primit aprobarea de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Droguri pentru un test pe care l-au dezvoltat, în timp ce Quotient, la Edinburgh, spune că mașinile sale de screening au capacitatea de până la 36.000 de teste de anticorpi pe zi și produc rezultate în 35 de minute cu 99,8. % precizie

Acestea sunt însă teste bazate pe laborator, prin recoltarea de sânge care trebuie luate de către un profesionist medical și care necesită mașini mari pentru analiză, având nevoie de timp.

Măsuri de relaxare în Marea Britanie anunțate de premierul Boris Johnson

PremierulBoris Johnsonia în calcul redeschidere școlilor primare de la 1 iunie, potritvitReuters, care citează ziarul The Telegraph.

The Sunday Times a declarat că guvernul britanic nu va face decât să ajusteze măsurile restrictive, încurajând șantierele de construcții să se redeschidă. Ba mai mult, măsurile restrictive se vor relaxa și în cee ace privește activitățile în aer liber. De asemenea, oameni sunt sfătuiți să își acopere fața cu o mască de protecție în transportul public.

Boris Johnsonurmează să prezinte săptămâna viitoare un plan pentru o posibilă ieșire din starea de carantină pentru a putea ajuta economia țării, care se află pe locul cinci în lume, să își revină, dar fără a declanșa un al doilea val de îmbolnăviri deCOVID-19..

Boris Johnson a anunțatcă a fost atins vârful epidemiei: „Ar fi putut provoca 500.000 de decese”

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a susținut joi prima sa conferință de când s-a recuperat în urma infectării cu noul coronavirus pentru a transmite un mesaj de speranță și pentru a declara că în sfârșit Regatul „ a trecut de apogeul” crizei Covid-19.

Cu această ocazie, premierul Johnson a declarat că Marea Britanie a evitat o epidemie „incontrolabilă și catastrofală” care ar fi putut provoca 500.000 de decese.

Cu toate acestea, cifra de decese a Regatului Unit este printre cele mai grave din Europa, arată în prezent datele internaționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)
19:48 - Urmărire cu focuri de armă în trafic: Un tânăr a furat o mașină și a avariat alte cinci autoturisme și două autospeciale de poliție
19:29 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt ținuți într-un imobil de către frații lor vitregi. Voi depune plângeri penale împotriva celor de la DGASPC. Ei nu m-au ajutat, ba chiar au o relație de obediență față de frații vitregi (VIDEO)