Cotat inițial cu șansa a doua, Donald Trump răstoarnă predicțiile caselor de pariuri. Președintele în exercițiu e favorit, deși în urmă cu mai puțin de 12 ore Joe Biden se afla în această postură

Cotat inițial cu șansa a doua, Donald Trump răstoarnă predicțiile caselor de pariuri. Președintele în exercițiu e favorit, deși în urmă cu mai puțin de 12 ore Joe Biden se afla în această postură
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Kleponis Chris/CNP/ABACA

Cotat cu șansa a doua de majoritatea institutelor de sondare a opiniei publice din Statele Unite, Donald Trump pare să aibă în acest moment prima șansă la alegerile prezidențiale americane, aspect evidențiat atât de proiecțiile presei americane, cât și de cotele caselor de pariuri. Spre exemplu, Betano, agenție care îi dădea marți seară președintelui în exercițiu o cotă de 2,65 la câștigarea cursei electorale, îi dă miercuri dimineață o cotă de 1,38, ceea ce îl plasează în postura de favorit net.

Donald Trump, favorit la casele de pariuri, deși inițial era cotat cu șansa a doua la câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA

În prezent, Betano propune o cotă de 1,38pentru o victorie a lui Donald Trump, în timp ce un eventual succes al fostului vicepreședinte Joe Biden este cotat cu 3, ceea ce înseamnă că suma pariată se triplează dacă pariul este câștigător. Situația era dramatic diferită marți seară, când Joe Biden era cotat cu 1,5, iar Donald Trump avea 2,65.

Lucrurile stau similar și în cazul Unibet, unde realegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA are o cotă de 1,44, față de 2,75 pentru o victorie a lui Joe Biden.

Situația a fost remarcată și de Newsweek.com, care notează că, precum în 2016, în noaptea alegerilor prezidențiale din SUA, cotele caselor de pariuri au înclinat spre o victorie a lui Donald Trump, deși inițial îl dădeau pe contracandidatul său – acum Joe Biden, atunci Hillary Clinton – în postura de mare favorit.

Potrivit publicației, miercuri dimineață, Betfair dădea 51% șanse pentru o victorie a lui Donald Trump în dauna lui Joe Biden. Cu toate acestea, începând de luni, „bookmakerii” cotau un eventual succes al președintelui în exercițiu cu doar 40% șanse – ceea ce era, oricum, mai aproape de situația curentă decât inițial, când câștigarea alegerilor de către Joe Biden era creditată cu 65% șanse.

„Donald Trump este acum favorit la câștigarea alegerilor în premieră, urcând cu 27% pe Betfair Exchange după închiderea urnelor”, a afirmat Sam Rosbottom, purtător de cuvânt al Betfair. „Într-o răsturnare remarcabilă de situație, Trump l-a depășit semnificativ pe Biden și e în pole position, sugerând că Biden ar putea avea o seară tensionată la orizont”, a adăugat Rosbottom.

La rândul său, Oddschecker din Marea Britanie a notat că „America s-a dus la culcare” cu Joe Biden drept favorit al caselor de pariuri la câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA și, deși acest lucru nu s-a schimbat, diferența dintre Donald Trump și Joe Biden s-a redus dramatic peste noapte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`